Tijdens Explore the North - The Sessions hebben we iedere vrijdag in De Westerkerk een voorstelling voor je. Daarnaast presenteren we met The Sessions ook programma buiten De Westerkerk, zoals in het Leeuwarder stadhuis, maar ook in Nij Beets of Katlijk. Dit in samenwerking met vele partners. Er is programma tijdens PAFFF, het internationale podiumkunstenfestival van De Harmonie en Arcadia, en een kinder- en literair wetenschapsprogramma tijdens het grote bomenproject Bosk van Arcadia.

Hieronder lees je, in het kort, meer over het programma. Wil je meer weten? Kijk dan op onze The Sessions-pagina, daar vertellen we per voorstelling meer!


Tickets

Kaarten voor de voorstellingen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Koop hier je tickets


Programma

Programma in De Westerkerk
We beginnen The Sessions in De Westerkerk met Superpersoonlijk van spoken word-artieste Marrit Jellema, met in het voorprogramma Iris Dicke met haar poëtische voorstelling Lieve Helena (beide premières). Literaire talenten Yentl van Stokkum, Daan Doesborgh & Guy Corneille brengen hun poëzieperformance Ik zeg Kraai. Nyk de Vries & Artvark Saxophone Quartet spelen Tagelyk. Internationaal kunstenproject De Aftocht (van deBuren en Explore the North) is met een show te zien in De Westerkerk. En Explore the Playground, gecureerd door een jonge maker, beleeft zijn vierde editie.

Kinderprogramma en literair wetenschapsprogramma tijdens Bosk
Tijdens Arcadia hebben we een literair wetenschapsprogramma in samenwerking met Arcadia rondom Bosk: De taal van bomen. Binnen dit The Sessions-programma spreken verschillende topwetenschappers over wat bomen en hout ons vertellen over onze geschiedenis én toekomst. De taal van bomen omvat Bosk-lezingen van topwetenschappers Valérie Trouet (Wat bomen ons vertellen), Marta Domínguez-Delmás (Het verborgen verleden van hout), Paul Borghaerts (De Westerkerk spreekt) en Ute Sass-Klaassen (De kracht van bomen en bossen), met een voordracht van eigen werk van de Jonge Schrijvers. Daarnaast nemen de Jonge Schrijvers een podcast over Bosk op.

In samenwerking met Arcadia brengen we het kinderprogramma Binnenwoud van Jasmin Hasler, met een familievoorstelling en een gratis toegankelijk Natuur-Kleur-Lab.

Podiumkunsten tijdens PAFFF
Daarnaast presenteren we een aantal performances als onderdeel van PAFFF, het internationale podiumkunstenfestival van De Harmonie en Arcadia dat van 17 mei tot en met 19 juni plaatsvindt.

Kunstenaar Bouke Groen maakte samen met ons Project Overtone, een muzikale compositie voor verschillende ruimtes in het stadhuis van Leeuwarden, uitgevoerd door het NHL Stendenkoor. Tijdens de Station Noord hub presenteren verschillende deelnemers van noordelijk talentontwikkelingsprogramma Station Noord hun ‘work-in-progress’ aan jou als publiek. En bij de performance Carehood (Who Cares?) van MOHA en Biljana Radinoska - geïnspireerd op een onderzoek in de coöperatieve serviceflat Nijlanstate – onderga je als bezoeker verschillende aspecten van zorg, in de breedste zin van het woord.

Programma op verschillende plekken buiten Leeuwarden
Samen met de Popfabryk presenteren we twee voorstellingen buiten Leeuwarden.
In de Thomaskerk in Katlijk presenteren we IT DEEL II. Voor IT DEEL II gaan de Kleefstra Bros de samenwerking aan met Espen Reinertsen & Eyvind Lønning (Streifenjunko).

In Nij Beets (It Damshûs) zie je de openluchtvoorstelling De Domela Passie van Meindert Talma, Freek de Jonge en het NHL Stedenkoor.

Voor Pidgin Zwolle ontwikkelde Ahilan Ratnamohan/ROBIN in samenwerking met Wintertuin/De Nieuwe Oost en Explore the North een nieuwe Pidgin taal, waarin de talen en dialecten van Zwolle vertegenwoordigd zijn. Pidgin Zwolle is te zien en ervaren op de Zwolse festivals Woest en Het Tussenland.

Tours & programma op festivals
Ook tourt de Skuorre- en Tsjerketoer van ZEA en Tsead Bruinja nog door Fryslân. Daarnaast presenteren we Sessions op verschillende festivals en podia, waaronder Oerol, De Parade, Noorderzon, Het Nationale Theater - Zaal 3 en de Zwarte Cross.

Daarbij zijn de volgende producties van Explore the North te zien: Vruchtjes Eten en Tuut Tuut Kwantumschuim van Joost Oomen & Kruidkoek, LORCA van Joost Oomen, Poetic Resistance van Dean Bowen, Maxime Garcia Diaz, Martine Rombouts & Emiel Joormann, Witst noch dat d’r neat wie van ZEA met verschillende gastartiesten en Eisfögl van de Poezieboys, Joost Oomen en Willie Darktrousers.

We hopen je snel te zien tijdens één van onze voorstellingen van The Sessions!
Meer informatie over The Sessions lees je hier.