8 - 24 NOV
OLDEHOOFSTERKERKHOF, Leeuwarden
12 NOON–11 PM (FRI + SAT UNTIL 2 AM)
STADSKAS LUNCH: 12 NOON–2 PM
STADSKASHAP (Stadskas Dinner Special): 6–7:30 PM
VR 8 NOV


20:00-23:00 Asteriks/Stadsoase met SKRRRT
Het Stadskasprogramma opent op 8 november meteen met het beste feest ooit, want de boys en girls van Skrrt keren terug naar de Stads(kas)oase om de boel op stelten te zetten. Verwacht de hardste oldschool hiphop en de beste hiphop-klassiekers ooit. Een feest om niet te missen! Blijf op de hoogte via dit Facebook-event.

23:00-01:00 Silent Disco

ZA 9 NOV


17:00-18:00 Noordelijk Film Festival – Noorderkroon-awards
Zaterdag 9 november worden de Noorderkroon-awards uitgereikt, dè prijs van het Noordelijk Film Festival voor professionele filmmakers en filmtalent uit Groningen, Friesland en Drenthe èn films over deze regio’s. We zijn trots dat de uitreiking dit jaar in onze Stadskas plaatsvindt! Samen staan we stil bij het prachtige en diverse regionale filmaanbod van dit jaar.

20:00-00:00 Stadsoase take over met Leeuwarden Love Triangle en PEEN Soundsystem

De heilige Leeuwarder drie eenheid bestaande uit Pim, KLAP and Planting (bekend van de Nokturné feesten) komen bij elkaar voor een set van vier uur vol house, disco en alle andere genres zoals je die van hen gewend bent. 

0:00-01:00 Silent Disco met PEEN Soundsystem
PEEN Soundsystem, verantwoordelijk voor het grootste feest op Welcome to the Village vorig jaar, sluit de zaterdag in De Stadskas af met een verrassende silent disco.

ZO 10 NOV


12:00 - 17:00 Stadoase x The Closet Sale 058 Vintage Markt
20:00-23:00 Stadsoase x Rummiklub

MA 11 NOV


17:00-22:00 Open Mic
Release your inner child! Kom op Sint Maarten een liedje zingen tijdens de Open Mic-avond van Explore the North. In De Stadskas worden je zangkunsten niet beperkt door koeienstaarten en brandende lampionnen. Nee, hier mag je alles zingen wat je wil. Behoefte aan een traditionele beloning? Neem een Sint-Maarten snoepje.

DI 12 NOV


14:00-18:00 & 20:00-23:00 Academie voor Popcultuur sessies 

WO 13 NOV

20:00-23:00 VEER Agency showcase in De Stadskas
met optredens van Delore (20:30), Woe Blind Birds (21:30) en WIEBE (22:30).

DO 14 NOV


15:00 - 20:00 Cultuureducatie Festival KEK (besloten programma)Op dit festival kan je als juf, meester of andere onderwijsbetrokkene spelend werken met taal, verhaal en verbeelding. KEK creeert een plek waar onderwijs, kunst en cultuur elkaar vinden in de gemeenschappelijke zoektocht naar krachtig (cultuur)onderwijs. Let op: dit event is besloten. Hier vind je meer info.


DO 14 NOV
20:00 - 23:00 Hit the North presenteert: Lester Blackfield, Mary Confurius en Meadowlake

20:00-20:30 Lester Blackfield
Puntige dansrock met daarin verborgen de grauwe wereld om ons heen. Het Harlinger Lester Blackfield besluit je te laten dansen wanneer alles tegenzit. Verwacht strakke tunes en vuige grooves in deze uitdagende performance.

21:00-21:30 Mary Confurius
Eerlijk, uit het hart en krachtig. In een intieme sfeer schuwt singer-songwriter Mary Confurius de taboes niet. Maak kennis met haar mooie liedjes begeleidt door warme gitaarklanken die zowel een lichte als een donkere ondertoon hebben.

22:00-22:30 Meadowlake
Vijf vrienden die muziek maken. Zo simpel als het concept is, zo doordacht is de muziek. Meadowlake verrast je in een dromerige setting met een mix van shoegaze, dreampop en rock. Sluit je ogen en drijf af naar andere werelden.
 

VR 15 NOV


19:30-22:00 Verhalenavond
Een avond vol mooie verhalen en leuke anekdotes! Vrijdag 15 november is het weer tijd voor de jaarlijkse Verhalenavond. In De Stadskas krijg je de kans je storytelling skills aan het grote publiek te showen, en doe je inspiratie op door te luisteren naar andere vertellers. In warme herfstsferen, in een huiskamersetting, ben je onderdeel van verhalen rond het thema Als stenen konden spreken. Meedoen? Meld je aan via deze link.

ZA 16 NOV


16:30-17:30 De Linkse Mannen Lossen Het Op - Het boekje uit het verdomhoekje
De Linkse Mannen lossen het op is een nieuwe, frisse, maar vooral productieve talkshow met Bram Douwes en Wilbert van de Kamp. Iedere aflevering staat één thema centraal: deze keer het boekje uit het verdomhoekje. Daarbij hanteren ze een gouden regel: ze behandelen een onderwerp maar één keer. Vaker is niet nodig, want samen met hun gasten lossen de Linkse Mannen het op! Tijdens het Stadskasprogramma van Explore the North halen De Linkse Mannen 'Het boekje uit het verdomhoekje'. Is de ontlezing van De Jeugd onomkeerbaar? Moet er een romanquotum worden geintroduceerd? Of verplichten we onze romanciers iets jeugdigere werken te schrijven? De Linkse Mannen Lossen het Op! Met Docent Nederlands, romancier en Tzum-criticus Coen Peppelenbos als Boze Witte Man.

20:00-0:00 Zuperstition
0:00-01:00 Silent Disco met Zuperstition

Zuperstition! Het nieuwe bruisende event van Leeuwarden. Laat je meeslepen door de performance art van de clubkids. Ga de hele nacht door op de inclusieve dansvloer, waar de lokale DJ’s Lizz V en Juliana X de avond beginnen met een flinke houseset. Het energieke DJ duo Malefunktion uit Amsterdam zal als afsluiter de Stadskas op zijn kop zetten, waarvan het laatste uur als Silent Disco. Maar voor dit alles; probeer eerst indruk te maken op de doorbitch Mandy McCandy. Dress to impress and have a nice attitude! Tease. Dance. Release. Zie voor specifieke programmatijden het event van ZuperStition.

ZO 17 NOV


19:30-23:00 Jong Ondernemend Fryslân take-over
Dé stichting voor jong ondernemerschap in Fryslân stimuleert jongeren om hun dromen en ideeën op het gebied van werk en ondernemen waar te maken. Vanavond nemen ze de Stadskas over met een programma dat we binnenkort hier bekend maken.

MA 18 NOV


Programma voor deze dag volgt. Uiteraard is De Stadskas open voor de Stadskasdaghap, en Stadskaslunch, drinken en gezelligheid! 

DI 19 NOV


19:30-23:00 SELF. Collective
SELF. collective is een interdisciplinair platform en de creatieve broedplaats van het Noorden, waar jonge makers en 'start-up' kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen. SELF. Collective presenteert deze avond verschillende optredens en performances. Op het programma staat onder andere Huub Prins, een Nederlandstalige act van de zanger/gitarist van The Homesick. Daarnaast maakt Annegreet live tekeningen op verzoek. Ze vult saaie momenten door op Instagram de vraag te stellen "wat zal ik tekenen?” deze keer niet via de socials maar in real life. Het complete programma van deze avond volgt.

WO 20 NOV


19:30-23:00 IepenUP! Live vanuit De Stadskas
IepenUP Live, de beste talkshow van Fryslân, hoor - en zie - je normaal gesproken elke woensdag vanuit Neushoorn en live op Omrop Fryslân, is deze keer speciaal voor ons mee te maken vanuit De Stadskas!

DO 21 NOV


16:00-18:00 Dichter fan Fryslân
In de voetsporen van de groten der Friesland! Donderdag 21 november kom je er bij ons in De Stadskas achter wie Eeltsje Hettinga opvolgt als Dichter fan Fryslân. De komende twee jaar is hij/zij hèt poëtische gezicht van de provincie. Installatie gebeurt uit handen van gedeputeerde Sietske Poepjes en wordt mede mogelijk gemaakt door Poetry Circle Leeuwarden.

20:30-22:30 Dichter Bij Leeuwarden
Vijf woordkunstenaars + een improvisatieband is gegarandeerd iets wat je nooit weer zult zien. Vrij letterlijk ook, want Momentum (de improvisatieband van deze avond) speelt nooit twee keer hetzelfde. Ze laten zich meevoeren op de woorden en zinnen van vijf woordkunstenaars, en daar kan jij, on the spot, getuige van zijn. De woordkunstenaars die deze uitdaging aangaan zijn Cor Giesing, Christa Niklewicz, Jan Willem Poelma, Ilse Vos, Marrit Jellema

Dit evenement is een productie van Dichter Bij Leeuwarden in samenwerking met Explore The North.

VR 22 NOV t/m ZO 24 NOV


Festival Explore the North