Maandag 31 januari 20:00 - 21:30 uur


Onder leiding van schrijver Arnon Grunberg onderzoeken filosoof Alicja Gescinska, journalist Warda el-Kaddouri en dichter Dean Bowen de rol van hoop in de werking van de democratie. Tijdens een Zoom-bijeenkomst gaan zij hierover met elkaar in gesprek. Daarnaast is er (aan het einde van het gesprek) ruimte om als publiek mee te praten of vragen te stellen.
Op basis van het gesprek en ander onderzoek schrijft Arnon Grunberg een essay over dit thema in opdracht van deBuren en Explore the North.Dit programma stond eerder gepland op ons festival, dat helaas geannuleerd is.Over Hoop en Democratie
De democratie is een kwetsbaar politiek stelsel dat gestoeld is op vertrouwen. We leven in tijden waarin grote groepen mensen dat vertrouwen verliezen, terwijl tegelijkertijd de roep om idealistischere politiek sterker wordt. Maar hoe werkt hoopvolle retoriek anno 2022 in de democratie? Wat is naïef en wat positief daadkrachtig - en is dat anders op links dan op rechts? En hoe oprecht kan die retoriek zijn in het licht van onder andere de klimaatcrisis?


We presenteren Hoop en democratie in samenwerking met deBuren, Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat.Tickets zijn verkrijgbaar via de bovenstaande knop op de website van onze mede-organisator deBuren. Als je in het bezit bent van een ticket, ontvang je op 31 januari van deBuren een e-mail met de Zoom-link en overige praktische informatie.