Foto: Xanne Vera Wijkamp

Het festival is weer terug van weggeweest en vervroegd
Festival Explore the North is dus terug na twee coronajaren, maar is dit jaar met een maand vervroegd naar oktober. Deze herfst kun je dus op een avontuurlijke verkenningstocht door de Leeuwarder binnenstad, langs prachtige locaties die je verrassen met verhalen, muziek, wetenschap, theater en nog veel meer. Lokale helden delen het podium met internationale toppers en jong talent speelt samen met oude bekenden: van jonge spoken word-kunstenaars tot elektronische avonturiers.

Explore the North brengt je langs vele onontdekte paden tijdens verschillende expedities en laat je kennismaken met nieuw werk en (co)producties die we samen met vrienden uit binnen- en buitenland presenteren. Van optredens van de meest intieme, fluisterzachte soort tot wervelende feesten. En dat allemaal in het weekend van 14, 15, en 16 oktober, dus is je agenda nog vrij? Als je nu een Allervroegste Vogel-ticket koopt profiteer je van de goedkoopste prijs.

De Stadskas als middelpunt vol verhalen en muziek
Daarnaast vormt de glazen kas op het Hofplein meer dan twee weken het culturele hart van Leeuwarden. Tijdens eerdere jaren, toen nog onder de voet van de Oldehove, werd je onder andere getrakteerd op een storytellingavond, silent disco, Leeuwarden-Fryslân’s Fuck Up Nights, programma van de Stadsoase en nog veel meer. Dit jaar kun je een soortgelijk programma van ons verwachten. Daarmee kunnen Leeuwarders, Friezen en vele gasten van buiten kennismaken met wat er in de stad en provincie onder de oppervlakte borrelt. De Stadskas staat dus van 1 tot en met 16 oktober in hartje Leeuwarden en staat bol van gratis toegankelijk programma.

Allereerste kaarten achtste editie nu verkrijgbaar!
De allereerste, Allervroegste Vogel-tickets voor het festival kosten €32,50 en zijn vanaf nu verkrijgbaar. Bezoekers verzekeren zichzelf met deze tickets van een fikse korting op een driedaagse reis vol verhalen, muziek en meer. Deze tickets zijn beschikbaar tot 17 juli. Daarnaast zijn ook de tickets voor kinderen (€8,-) en jongeren (€20,-) al direct te koop.