Nieuws

Citybooks: Erik Vlaminck schrijft uniek stadsportret over Leeuwarden

Citybooks: Erik Vlaminck schrijft uniek stadsportret over Leeuwarden

Citybooks, een initiatief van Vlaams-Nederlands huis deBuren, portretteert steden aan de hand van korte verhalen en series van 24 foto’s. Samen met deBuren, Lân fan taal en Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Friesland 2018 nodigen we een viertal schrijvers uit om een stadsportret van Leeuwarden te maken. Het werk van deze schrijvers over Leeuwarden wordt gepresenteerd in een citybook.

Na het verblijf van Hassan Blasim in december is op het moment de Vlaamse schrijver Erik Vlaminck in Leeuwarden te gast om een verhaal te schrijven dat op de stad gebaseerd is.

> Lees meer

Spreekbotenfestival 2 – 4 februari

Spreekbotenfestival 2 – 4 februari

Muziek, literatuur en spreekbeurten op sfeervolle boten in de Prinsentuin

Vanaf 2 februari is Lân fan taal geopend. In de binnenstad van Leeuwarden vieren we dat een heel weekend lang met, hoe kan het ook anders, taal! Explore the North vult in de Prinsentuin enkele boten met muziek, literatuur en spreekbeurten. Hieronder vind je het programma per dag van het gratis toegankelijke Spreekbotenfestival. De flyer met de info over de opening van Lân fan taal inclusief timetable is hier te vinden.

> Lees meer

Friese festivals presenteren manifest

Friese festivals presenteren manifest

De Friese festivals hebben een gezamenlijk manifest opgesteld die wordt gepresenteerd aan de Gedeputeerde en provinciale Staten provinsje Fryslân, College van B&W en raad gemeente Leeuwarden, beleidsambtenaren, Fonds Podiumkunsten, Nederlands Letterenfonds, Filmfonds, Ministerie van OC&W en diverse media. Daarin wordt aandacht gevraagd voor de rol en positie van de kunstenfestivals binnen het regionale en landelijke kunst- en cultuurbeleid.

Samen met de andere Friese festivals maakt Explore the North zich hard voor een duurzame culturele infrastructuur in Friesland. Hieronder lees je het volledige manifest.

> Lees meer

Citybooks: Hassan Blasim schrijft uniek stadsportret over Leeuwarden

Citybooks: Hassan Blasim schrijft uniek stadsportret over Leeuwarden

Citybooks, een initiatief van Vlaams-Nederlands huis deBuren, portretteert steden aan de hand van korte verhalen en series van 24 foto’s. Samen met deBuren, Lân fan taal en Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Friesland 2018 nodigen we een viertal schrijvers uit om een stadsportret van Leeuwarden te maken. Het werk van deze schrijvers over Leeuwarden wordt gepresenteerd in een citybook. De Irakese schrijver en filmmaker Hassan Blasim trapt de reeks af. Hij is sinds zijn voordrachten op Explore the North in Leeuwarden gebleven en werkt op het moment aan verschillende verhalen en gedichten. Aanstaande donderdag gaan we met Hassan in gesprek over zijn indruk van de stad, kom je ook?

> Lees meer

Bedankt voor een onvergetelijke vijfde editie!

Bedankt voor een onvergetelijke vijfde editie!

Lieve explorers, dát was Explore the North 2017! Met betoverende optredens van Lisa Hannigan & The Colorist, Tamino, Chassol, drie topsolisten van het Noord Nederlands Orkest, vele voordrachten en projecten als Rechtbankproza en Poëtische Profetieën kijken we met trots terug op de meest avontuurlijke editie tot nu toe. Bezoekers, vrijwilligers en artiesten, enorm bedankt voor dit onvergetelijke weekend! We zijn ontzettend blij met jullie komst naar onze stad. 

> Lees meer

Dag 2 van start!

Dag 2 van start!

We hopen dat je een fijne festivalvrijdag had! Met onder andere de opening van Vera Mulder (De Correspondent), Chassol die zijn plaat Indiamore speelde, jonge schrijvers die je tijdens Poëtische Profetieën meenamen naar het verleden én heden tegelijk en de geïmproviseerde set van Martin Kohlstedt was het een schurende eerste Explore-dag. 

> Lees meer
Luister, lees, laat je voorlezen, dwaal.

Luister, lees, laat je voorlezen, dwaal.

etn-logo

22 - 24 november 2018