Tim Helderman is acteur en is in 2019 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Hoewel Tim af en toe even proeft van het spelen in tv- en filmproducties en hij ook actief is als voice-over, ligt zijn hart bij het toneel. Als acteur tast hij graag op subtiele wijze de lijn tussen het theatrale en de werkelijkheid af. Dat doet hij het liefst met taal, en stiekem ook met een goeie plaksnor. Voor Tweespraak neemt Tim de pen ter hand om zijn eigen materiaal te creëren.

Alexander Moto (Thom Boonstra) is rapper, muzikant, schrijver, fotograaf en creatieveling in de breedste zin van het woord. Transparantie en authenticiteit staan in zijn werk voorop. Hij is een spons die zijn voelsprieten altijd aan heeft staan. Van nature breed geïnteresseerd, verveelt hij zich nooit, omdat er altijd wel iets uit te vinden of te ontdekken is. De keerzijde hiervan is het constante voorbijrennen van zichzelf. Thom ziet Tweespraak dan ook als een reis waarin hij beter leert te kanaliseren wat hij wil doen en wie hij is als artiest en creatieveling.

Tweespraak is het talentontwikkelingstraject van het Kultuer Kollektyf. Een jaar lang krijgen 6 Friese makers de kans om zich verder te ontwikkelen in hun artistieke praktijk. Ze werken met behulp van een coach en wisselende experts aan een artistiek project dat vertoond wordt op De Broeikas.