Volgende week vrijdag 16 februari, aan het eind van zijn verblijf, presenteert Vlaminck een deel van dit Citybook in Hotel-Café 't Anker. Die middag draagt hij ook voor uit 'De gemakkelijke stoel', een monoloog uit zijn boek 'De schande en de keerzijde' (2014), dat hij samen met Jos Geysels schreef. De voordracht, die over een dakloze uit Antwerpen gaat, is voor publiek tegelijkertijd een snelcursus Vlaams. Zelf leerden we van Erik al dat “half open bebouwing” Vlaams is voor 2-onder-1-kap-woning. ;-)

Over Erik Vlaminck

Erik Vlaminck maakte naam met de zesdelige roman 'Het schismatieke schrijven' over het ongewone leven van gewone mensen in het Vlaanderen van de 20e eeuw. Zijn doorbraakroman 'Suikerspin' (2008) verscheen in 2008 en zijn meest recente roman 'De Zwarte Brug' (2016) was zes weken na verschijnen al aan de 5e druk toe. Naast deze romans schrijft hij ook de hilarische maar veelzeggende column 'Brieven van Dikke Freddy', waarin een dakloze brieven schrijft aan de groten der aarde. In de reeks, die op www.sociaal.net verscheen, maar intussen ook in meerdere bundels is uitgebracht brengt Vlaminck humor en maatschappijkritiek samen. Dit jaar is het 25e jaar op rij dat Vlaminck 'Brieven van Dikke Freddy' schrijft.

Tussen de voordrachten van Erik Vlaminck komt Tollak Ollestad mondharmonica spelen. Tollak Ollestad zingt, componeert, speelt hammond en wordt gerekend tot een van 's werelds beste mondharmonicaspelers. 

Kom kennismaken met de schrijver in Hotel-Café 't Anker vanaf 16:00 uur (inloop 15:30 uur). De middag is gratis toegankelijk, maar er is een beperkt aantal plekken.

Vrijdagmiddag 16 februari
Inloop: 15:30 uur
Aanvang: 16:00 uur
De avond duurt tot 18:00 uur
Het Anker (Eewal 69 - 75)

Citybooks is een initiatief van Vlaams-Nederlands huis deBuren.