Explore the North

Over Explore the North

Zesde editie van Explore The North in 2018

Explore the North is een cultureel stadsfestival dat de historische binnenstad van Leeuwarden als podium gebruikt voor muziek, literatuur, theater, beeldende kunst en meer. De zesde editie van Explore the North vindt plaats op 22, 23 en 24 november 2018. Ben je er (weer) bij? De Vroege Vogel kaartjes zijn tot en met 22 juli beschikbaar. Daarna start onze reguliere ticketverkoop. Op voorgaande edities zagen bezoekers onder andere Arjen Lubach, Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra, BALOJI, Tamino, Amen Dunes, Bert Wagendorp, Islam Chipsy & EEK, Armando & Oleg Lysenko en veel meer!

Explore het hele jaar door

Je hoeft niet tot november op ons te wachten! Voorafgaand aan het festival in november organiseren we het hele jaar door een aantal minifestivals, Taaltoers en meer in samenwerking met Lân fan taal. Zo liepen tijdens het Spreekbotenfestival in februari 1500 bezoekers door de Prinsentuin van boot naar boot om te luisteren naar tientallen gepassioneerde Friezen en andere fanaten. In april namen honderden bezoekers plaats in een van de hangmatten van de Relaxerette tijdens het Talentuinfestival (inmiddels is de Relaxerette on tour!). Daarnaast wandel je iedere derde donderdag van de maand samen met een gids door de binnenstad van Leeuwarden tijdens de Taaltoer, meld je hier aan voor de laatste Taaltoers in oktober en november. Binnenkort mogen we nog meer projecten aankondigen! Op de hoogte blijven van alle activiteiten kan hier. In november presenteren we daarnaast onder andere 'Church of Ignorance' van het onovertroffen Oostenrijkse gezelschap Liquid Loft (i.s.m. Oerol, Lân fan taal en LF2018) en de wereldwijde hit 'AquaSonic' van Between Music, in samenwerking met Stadsschouwburg de Harmonie.

Bekijk hier alle activiteiten die we tot zover bekendmaakten.
 

Productiehuis

Explore the North ontwikkelt zich in 2018 tot een interdisciplinair productiehuis. We hebben de handen ineengeslagen met partners uit binnen- en buitenland voor verschillende lokale en (inter)nationale projecten, met als rode draad literatuur, taal en meertaligheid. Een intensieve samenwerking met het meertaligheidsplatform Lân fan taal heeft deze ontwikkeling mede mogelijk gemaakt. Als productiehuis willen wij (jonge) theatermakers, schrijvers, dichters, muzikanten en ander talent uit Friesland en daarbuiten mogelijkheden bieden om zich vanuit Leeuwarden en Friesland te ontwikkelen. Daarnaast geeft Explore the North - als legacy van Lân fan taal - voor de lange termijn een impuls aan het productieklimaat in Friesland.

Explore the North ontwikkelt zich daarmee tot een organisatie die gedurende het gehele jaar activiteiten ontwikkelt, met als piek een winters kunstenfestival in november. Enkele projecten die in 2018 vanuit Leeuwarden gerealiseerd worden gaan deze zomer op tournee door Nederland. Dat betreft de voorstelling Solo die in samenwerking met Lân fan taal en het Noord Nederlands Orkest wordt ontwikkeld en de unieke hangmattenmachine De Relaxerette.

Tickets

Op 1 juni start onze vroege vogel kaartverkoop, haal je kaartje met korting uiterlijk 22 juli via deze pagina. Vervolgens gaan op 23 juli de reguliere tickets in de verkoop.

Kaarten voor 'Church of Ignorance' zijn hier te bestellen en je kaartje voor AquaSonic haal je hier.