Explore the North

Praktische info

Over Explore the North

Explore the North is een winters stadsfestival dat de historische binnenstad van Leeuwarden drie dagen lang presenteert als podium voor muziek en verhalen. Van 22 tot en met 24 november vieren we samen met jou onze zesde editie in een bomvol festivalweekend.

Maar er is meer! Onze festivalperiode start dit jaar al op 15 november met de opening van een vrij toegankelijk festivalhart in de vorm van een grote groentekas - de Stadskas - op het Oldehoofsterkerkhof, en met een bijzondere internationale voorstelling in de binnenstad: Liquid Loft (15-17 november). Helaas zijn AquaSonic en Young Explorers afgelast. Meer informatie.

Tegelijk is Explore the North ook de trotse officiële afsluiter van het jaar waarin Leeuwarden - Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa is. Hoewel je eigenlijk niet kunt spreken over een afsluiting, maar liever over een nieuwe culturele start voor een onmiskenbaar getransformeerde stad en provincie.

De stadskas (festivalhart op het Oldehoofsterkerkhof van 15 - 25 november)

Explore the North bouwt een Stadskas op het Oldehoofsterkerkhof! Je kunt er van 15 t/m 25 november elke dag tussen twaalf uur ‘s middags en twaalf uur ‘s nachts terecht om te eten, drinken, feesten en relaxen. Maar er is meer: samen met partners als de Stadsoase, Leeuwarden-Fryslân 2018’s Fuck Up Nights, New Faces en de Popfabryk presenteren we elke dag een wisselend programma. Dat vind je op binnenkort op onze website. Daarnaast presenteren we samen met Boekhandel Van der Velde tijdens het festival signeersessies met schrijvers uit het Explore-programma. Natuurlijk kun je ook meteen de boeken van je favoriete schrijvers aanschaffen. Ook is de Stadskas de plek voor informatie over en tickets en kun je hier tijdens het festival (22-24 november) je polsbandje ophalen.

Festivallocaties, openingstijden en programma

Explore the North 2018 begint voor het eerst op donderdag. Voor zowel de donderdag, vrijdag als zaterdag zijn dagkaarten verkrijgbaar. Het blokkenschema is hier te vinden. Blader hier door het programmaboekje.

Expedities

Als deelnemer aan een Explore-expeditie zie je de binnenstad van Leeuwarden met geheel andere ogen. Onderweg brengen we je langs onontdekte locaties waar je artiesten in een intieme setting ziet optreden. Zo zagen avontuurlijke explorers voorgaande jaren Spinvis, Siv Jakobsen, A.L. Snijders en Adrian Crowley in kleine intieme setting in prachtige panden zoals een oude zeepziederij, de kelder van het keramiekmuseum en de schatkamer van Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Er zijn drie verschillende soorten expedities, die elk anderhalf uur duren. Expedities in samenwerking met Historisch Centrum Leeuwarden en A Guide to Leeuwarden. Je kunt je tijdens het festival bij de infobalie in onze Stadskas op het Oldehoofsterkerkhof nog aanmelden (let op: vol=vol).

Polsbandjes

Om toegang te krijgen tot alle festivallocaties tijdens Explore the North, wissel je je ticket om voor een polsbandje. Je polsbandje kun je ophalen bij de Stadskas, ons festivalhart op het Oldehoofsterkerkhof, op onderstaande dagen en tijden:
Donderdag 22 november | 12:00-23:00
Vrijdag 23 november | 12:00-23:00
Zaterdag 24 november | 11:00-23:00

Overnachten

Tijdens het festival kun je voor een gereduceerd tarief overnachten in het WestCord WTC Hotel Leeuwarden. Boek je hotelkamer hier.

Rolstoeltoegankelijkheid

Alle Explore-locaties behalve de Popbunker zijn toegankelijk voor rolstoelen. Expeditie 2 (waarover begin november meer) is ook toegankelijk voor rolstoelen.

Let op

De intieme locaties van Explore the North hebben beperkt ruimte. Wees dus op tijd, want voor iedere locatie geldt vol = vol