Over het festival

Leeuwarden, muziek en literatuur!

Explore the North benut de binnenstad van Leeuwarden als podium voor schrijvers, muzikanten, dansers en acteurs uit alle windstreken. Dwaal tijdens dit winterse weekend door een spinnenweb van steegjes en literatuur, van kerkjes en muziek. Ontdek hoe de Noorderlijke stad zich toont aan dromers en denkers.

Datum

De vijfde editie van Explore the North vindt plaats op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november 2017. Vrijdags beginnen de eerste acts 's avonds en de zaterdag gaat aan het begin van de middag van start.  

Festivalhart De Blokhuispoort

Warm je aan een vuur, ontmoet anders festivalgangers en geniet van het speciale Explore-menu bij eet- en drinklokaal Proefverlof. In de Blokhuispoort (Blokhuisplein 40) start jouw Explore the North 2017!

Je kunt je polsbandje afhalen in Festivalhart De Blokhuispoort (na de poort rechts) op de volgende tijden:

vrijdag 24 november | 12.00 - 23.00

zaterdag 25 november | 12.00 - 23.00

Tickets 

Tickets koop je op onze ticketpagina of tijdens het festival in de Blokhuispoort, Blokhuisplein 40 (direct na de poort rechts).

Passe-partout 24 en 25 november | € 35,-
Dagkaart vrijdag 24 november | € 17,50
Dagkaart zaterdag 25 november | € 27,50
Kinderpasse-partout (tot 12 jaar) | € 7,50*

* Explore the North is ook goed te bezoeken met
 de hele familie. In het blokkenschema, dat half november op de website verschijnt, staan een aantal familieroutes.

Rolstoeltoegankelijkheid

De meeste kernlocaties en het festivalcentrum van Explore the North zijn rolstoeltoegankelijk, maar er zijn helaas uitzonderingen. Met uitzondering van de Bald’r, de Eestroom en Podium Asteriks zijn alle festivallocaties toegankelijk voor rolstoelen.
 

Vervoer

Vanaf het Centraal Station is het ongeveer tien minuten lopen naar de Blokhuispoort. Parkeren kan het beste in een van nabij gelegen parkeergarages: Klanderij, Hoeksterend, Zaailand of Oldehove. Je fiets kun je stallen in de straten rondom de Blokhuispoort.

Overnachten in Leeuwarden

Het WTC Hotel heeft een aantrekkelijke deal voor de Explorers opgezet. Ze zijn te bereiken op 058 - 233 49 00 voor informatie of reserveringen.

Let op

De intieme locaties van Explore the North hebben beperkte ruimte, dus wees op tijd, want voor alle locaties geldt vol=vol. Het programma, de tijden en locaties zijn onder voorbehoud.

We zijn te bereiken via info@explore-the-north.nl

Luister, lees, laat je voorlezen, dwaal.

Luister, lees, laat je voorlezen, dwaal.

etn-logo

24 & 25 november 2017, Leeuwarden