Na de bruisende eerste editie, is Hoge Woorden terug op vrijdag 7 juli! Met weer een fantastisch avondvullend programma vol spoken word-artiesten. En we maken er meteen weer een speciale editie van, want jij kunt dit keer zelf deelnemen! Samen met SPOKENfm organiseren we de zogenoemde Spoken Awards Voorronde in Leeuwarden. Dé kans om je spoken word talent te tonen. Deelnemers die door de jury worden genomineerd, plaatsen zich voor de landelijke finale van de Spoken Awards op zondag 17 september in Rotterdam. Na deze reeks performances van de deelnemers sluit niemand minder dan Zaïre Krieger deze tweede editie van Hoge Woorden af. Verwacht intense rijmschema’s over rechtvaardigheid en het ontregelen van de status quo. 

 

Over Hoge Woorden
Pure performances, vol energie en overtuigingskracht. Persoonlijk en maatschappijkritisch. Dát is wat je kunt verwachten van Hoge Woorden. Hoge Woorden is het nieuwe podium voor spoken word in Friesland. Met een unieke mix van noordelijke makers en landelijke woordkunstenaars. Bekende namen en opkomende talenten. Hoge Woorden vindt vier keer per jaar plaats. Gepresenteerd en samengesteld door Marrit Jellema, met meerdere spoken word-performers.

Hoge Woorden wordt gepresenteerd door Leeuwarden UNESCO City of Literature en Explore the North in samenwerking met Marrit Jellema.

Aanmelden Spoken Awards Voorrondes
De voorrondes van de Spoken Awards vinden plaats door heel Nederland en België. Samen met SPOKENfm– een landelijk spoken word platform - organiseren we de voorronde in Leeuwarden. Tijdens deze avond krijg je de kans om je talent te laten zien aan zowel publiek als een jurypanel. Wie weet wordt jij geselecteerd voor een award in één van de vijf categorieën en mag je in Rotterdam strijden om die felbegeerde Spoken Award! Wie er in de jury zitten verklappen we binnenkort aan je. De voorronde in Leeuwarden is voornamelijk bedoeld voor kandidaten uit Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel, maar iedereen mag zich inschrijven. Andere voorrondes worden georganiseerd in onder meer Breda, Amsterdam, Arnhem, Rotterdam en Antwerpen.

Aanmelden doe je hier

Let op: aanmelden = deelnemen. Later wordt nog een bio en foto van je gevraagd. Spoken Awards neemt daarvoor contact met je op.

 

Finale Spoken Awards op zondag 17 september
Luxor Theater, Rotterdam

De finale vindt plaats op zondag 17 september 2023 in het het historische Luxor Theater in Rotterdam. De gelukkigen die door de jury van alle verschillende voorrondes in Nederland en België geselecteerd zijn mogen deze dag hun kunsten tonen aan een groter publiek. Tijdens deze dag worden vijf verschillende awards uitgereikt: de Comedy Award, de Gospel Award, de Lyrics Award, de Poetry Award en tot slot de Storytelling Award.

Intense rijmschema’s over rechtvaardigheid en het ontregelen van de status quo
Op vrijdag 7 juli sluit niemand minder dan Zaïre Krieger Hoge Woorden II af. Zaïre schrijft uit noodzaak, liefde, principes en for the greater good. Met haar woordkunst deelt Zaïre haar wereld, haar perspectief. Bereid om voor mensen te op te komen en de status quo te ontregelen. Rijmend manoeuvreert ze door systemen, opiniërend zet ze haar eigen comfort opzij en met op maat gemaakt spoken word pieces creëert ze een veilige omgeving in onveilige werelden.

Dit alles doet ze als spoken word artiest, voice-over acteur, vertaler en met sporadische opinies. Zaïre vertaalde Amanda Gormans’ The Hill We Climb. Geïnspireerd door diverse rappers zoals Kendrick Lamar en MF Doom puzzelt Zaïre net zo lang tot haar rijmschema’s onnavolgbaar zijn. Dit wordt er eentje om niet te missen dus!

Over SPOKEN
SPOKEN is een initiatief van stichting The RAEN Foundation en in 2016 een eigen stichting geworden, Stichting SPOKEN. Het doel van de stichting is het genre spoken word een onontkoombare rol te laten spelen binnen het landschap van kunst en entertainment en hiermee de artistieke positie en de carrières van artiesten die actief zijn in het woordkunstgenre naar een hoger plan te brengen.