Hoge Woorden is terug! Op 22 maart nemen bekende namen en opkomende talenten je weer mee in de meest rauwe, oprechte performances. Met een unieke mix van noordelijke makers en landelijke woordkunstenaars. Eén ding is zeker: de energie en intensiteit van deze verschillende stemmen laten je knippen met je vingers als nooit tevoren. Met op de line-up dit keer o.a. Alexander Moto, Daniëlle Zawadi, Marco Martens, Lin An Phoa en SKEDEL.

Hoge Woorden #5
Podium Explore (Westerkerk Leeuwarden)
Bagijnestraat 59, Leeuwarden
20:00 uur (inloop 19:30 uur)

Line-up

De teksten van deze artiest voelen als een warme knuffel. Ze maakt werk over vriendschap en de belevingswereld van GenZ in het Nederlands, Frans en Engels. In haar spoken word belicht ze haar bi-culturele achtergrond als tweede generatie Nederlander met Congolese roots. Ze won verschillende prijzen waaronder de Black IndigenousPeople of Color Voice Award, toerde met twee voorstellingen door het land en publiceerde in verschillende literaire bladen. Sprint naar De Westerkerk voor… Daniëlle Zawadi!

Maak je klaar voor scherpe, eerlijke, reflectieve hiphop van deze razendsnel upcoming artiest. Doorgaans schrijft hij teksten in een cryptisch jasje, begeleid door variërende beats. Taal is zijn belangrijkste instrument om jou mee om zijn vinger te winden. Haal je kaarten voor… Alexander Moto!

Waar de taal soms stug en hoofdelijk kan zijn, zoekt deze artiest naar manieren om van lichaam tot lichaam te spreken, in een poging tot verbinding, verzachting en verandering. Ze is dichter, performer, taalwetenschapper, verbonden aan spoken word-platform Poetry Circle en is maker bij Wintertuin. Het is Lin An Phoa!

Hij smijt hiphop zo je smoel in, hij flowt, hij heeft een zachte g en brengt de hardste bars. Hij maakte voorstellingen voor Oerol en De Parade en was met zijn muzikale werk op festivals als Zwarte Cross en Lowlands te zien. Momenteel werkt hij aan zijn derde album en tourt hij met zijn voorstelling Sterrenkind door het land. We zijn superblij dat dit manusje van alles bij ons op het podium staat. We hebben het natuurlijk over de enige echte Marco Martens!

Waar deze performer ‘s nachts van wakker ligt is geen geheim. Persoonlijke en reflectieve lyrics vertellen over een heftig leven, dit verpakt met een diversiteit aan meestal donker gekleurde beats. Zijn naam staat voor hard hoofd, harde lyrics. Dit is de man die altijd wel een verse heeft… SKEDEL!

Hoge Woorden wordt gepresenteerd door Leeuwarden UNESCO City of Literature en Explore the North in samenwerking met Marrit Jellema, De Stadsdichter van Leeuwarden.

Hoge Woorden vindt vier keer per jaar plaats. Gepresenteerd en samengesteld door Marrit Jellema, met meerdere spoken word-performers. Aan het eind van de avond is er ook een plek voor jou bij de open mic (aanmelding via onze DM op Instagram @hoge_woorden).