Willie Darktrousers & de Splinters

"Ontmoet de band Willie Darktrousers & de Splinters, een stel gasten dat zich net als ieder ander gezond mens weleens irriteert aan alledaagse taferelen."

- Noisey

Willie Darktrousers & de Splinters

icon-pointerPodium Asteriks icon-timezaterdag 25 nov. 15:00 uur

Willie Darktrousers & de Splinters
Monsterachtige teksten en gruizige, donkere muziek

Beeld je in dat Michael Gira (frontman Swans) en Kanye West waren opgegroeid op het Friese platteland en daar samen een rammelende black metal plaat hadden opgenomen. Stop dit in een blender met een kilo rottend fruit en een paar rollen prikkeldraad en je weet hoe het album 'Glibberburen' van Willie Darktrousers & de Splinter klinkt. Gruizig, smerig, fel en duister. Op het album dat in oktober uitkwam is het resultaat te horen van een jaar experimenteren met de combinatie van een klein cocktail drumsetje, de primitiefste gitaarstemming van de wereld, autotune en een heleboel oversturing en fuzz. 

De Splinters uit Groningen bestaat uit drumster Maud en bassist Heiko, zij vormen de band rondom de zanger, die naast muzikant ook actief is als beeldend kunstenaar. Speciaal voor Explore the North benadrukt de band de ritualistische en religieuze kant van de muziekbeleving met een door de zanger aangeklede zaal.

Explore the North

Explore the North
geeft je een nieuwe blik op Leeuwarden

etn-logo

22 - 24 november 2018