Chapbookpresentaties in samenwerking met Wintertuin

Een Chapbook is voor een schrijver wat een EP is voor een muzikant. Op de zaterdag van ons festival presenteren we samen met Wintertuin twee performances van Uschi Cop en Steff Geelen. De kersverse chapbooks vormen hierbij de basis voor de performances.

Met behulp van audio en beeld wekt Steff de vervreemding en metamorfose van een van de personages uit de bundel tot leven. De splitsingen (november, 2023) is een bundel vol buitenbeentjes en shapeshifters. In deze performance brengt Steff een van de verhalen uit hun chapbook naar het podium. In zes verhalen ontvouwt Steff werelden die op de onze lijken, maar waarin magische metamorfoses de levens van de personages - soms letterlijk - op hun kop zetten.

Steff Geelen (1995) is schrijver en maker met een achtergrond in sociologie. Hen schrijft proza, poëzie, non-fictie en theater. Daarnaast maakt Steff interdisciplinair werk en performances. Vervreemding van het eigen lichaam en de omgeving, metamorfose en het fantastische spelen een belangrijke rol in hun werk. Steff maakte voorstellingen voor Likeminds, Over het IJ Festival & Amsterdam Fringe en publiceerde eerder o.a. in Tirade en de Revisor. Steff zit in het talentontwikkeltraject van Wintertuin.