Friese talen in fantastische locatievoorstelling

Als onderdeel van de serie 'Foreign Tongues' gaat het gezelschap in deze voorstelling door middel van lichaamstaal op zoek naar een oplossing voor datgene wat ons verdeelt: de verschillende talen die we spreken. De performance is gebaseerd op regionale talen en 'slang' uit alle regio’s van Europa (zo ook de onze!) en wordt steeds aangepast voor de locatie en architectuur van de speelplek, in dit geval dus Leeuwarden, Friesland en de Westerkerk. Wat een onverstaanbare brij aan talen lijkt, wordt op een fantastische manier getransformeerd in een communicatievorm die woorden overstijgt. De taal van beweging is sterker dan onze verschillen. Kijk maar hoe ontzettend veel je begrijpt, zelfs wanneer je er niets van hebt verstaan.

"Een schitterende collage van beweging en stemmen." - de Theaterkrant ★★★★
“Een wonderlijk mooie, perfect uitgevoerde voorstelling.” - Leeuwarder Courant

In november 2017 was Liquid Loft te gast in Fryslân om hier noordelijke talen en dialecten te verzamelen en op te nemen. Daarvoor reisden ze naar Leeuwarden en ook naar Terschelling. Dit waddeneiland is uiteraard de prachtige locatie van het festival Oerol, waar een ander deel in de ‘Foreign Tongues’-serie in première is gegaan.

Internationale coproductie

'Church of Ignorance' is een coproductie van Donaufestival (Oostenrijk), Lân fan taal/Explore the North (Nederland) en Liquid Loft (Oostenrijk). De voorstelling is op 28 april in première gegaan op het Donaufestival in Krems, Oostenrijk.

Tickets

Kaartjes voor 'Church of Ignorance' kosten €15,- exclusief servicekosten en zijn hieronder te bestellen vanaf vrijdag 15 juni om 12:00 uur. De voorstelling speelt zowel op 15, 16 en 17 november elke dag om 19:30 uur en om 21:30 uur.