Talentuinfestival

Op vrijdag 13 april gaat de Libbensgrutte projeksje / Torenhoge projectie op de Oldehove #2: "Weagen/Waves/Wellen" in première. De perfecte aanleiding voor een weekend lang Talentuinfestival! Samen met Lân fan taal zetten we op 13, 14 en 15 april een fijn programma neer. In de Prinsentuin loop je verschillende schrijvers, muzikanten en andere artiesten tegen het lijf. Of doe je dat liever liggend? Neem dan plaats in de hangmatten van de Relaxerette, een ronddraaiende installatie die je perspectief zal laten kantelen. Ontspan, sluit je ogen, pak een koptelefoon en luister naar verhalen die je wereld - voor even - stilzetten. De Relaxerette wordt gepresenteerd door Arjan Kruidhof, Lân fan taal en Explore the North.

Er is nog veel meer programma. Zo verrassen de jonge scribenten van Meeuw Jonge Schrijvers je met gloednieuwe teksten. Op vrijdag duelleren de dichters met elkaar tijdens de Poetry Slam, onder leiding van NK-poetryslamkampioen Daniël Vis. Zaterdag laten ze zien dat ze ook het toneelschrijven onder de knie krijgen met een paar overdonderende eenakters. De stukken worden gespeeld en geregisseerd door professionele theatermakers.

Ook gaat de tweede projectie op de Oldehove dit weekend in première, een prachtige samenwerking van filmmaker/muzikant René Duursma, schrijver/dichter Rodaan Al Galidi en animator Antonia Rehnen. De projectie ‘Weagen / Waves / Wellen’ gaat over muziek als belangrijkste taal, muziek als poort tot beelden, geuren en herinneringen. Centraal staat de confrontatie van de Friese gedichten en stem van Tsjêbbe Hettinga en de Arabische gedichten en stem van Rodaan al Galidi. De Afûk presenteert daarnaast een levendig taalprogramma in het Talenpaviljoen MeM. De komende weken wordt dit alles nog aangevuld met een filmprogramma en veel meer boeiende acts!

Het Talentuinfestival wordt georganiseerd door Lân fan taal en Explore the North. Blijf hier op de hoogte van het programma dat we de komende week nog flink aanvullen met onder andere een filmprogramma.

Gedichten en concerten zijn je gids

Gedichten en concerten zijn je gids

etn-logo

22 - 24 november 2018