Explore the North

Dag 2 van start!

We hopen dat je een fijne festivalvrijdag had! Met onder andere de opening van Vera Mulder (De Correspondent), Chassol die zijn plaat Indiamore speelde, jonge schrijvers die je tijdens Poëtische Profetieën meenamen naar het verleden én heden tegelijk en de geïmproviseerde set van Martin Kohlstedt was het een schurende eerste Explore-dag. 

Dag 2 van start!
Walking through a city for me feels like being in an unstoppable machine; the mind being afloat in the commotion.” - Martin Kohlstedt over dwalen in de (binnen)stad.


Het programma voor vandaag
Kom je vandaag ook naar Explore the North? Begin je dag dan in De Westerkerk waar drie topsolisten van het Noord Nederlands Orkest Metamorphoses spelen. Lisa Hannigan speelt vanavond samen met The Colorist Orchestra in Neushoorn, een achtkoppig-collectief met klassieke muzikanten. Dat en nog veel meer op de festivalzaterdag. 

Ontwapenende portretten van onbekende Nederlanders (doorlopend, bij het festivalhart)
In ieder mens schuilt een verhaal. Soms groot, soms klein, vaak zelfs zonder dat diegene zelf in de gaten heeft wat hem of haar zo bijzonder maakt. In de theatervoorstelling Zomaargasten staan deze verhalen centraal. Theatermakers Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn richten het podium in als provisorische talkshowstudio. Ze interviewen nietsvermoedende bezoekers over zijn of haar toekomst en geschiedenis, dromen en ambities, en de reden waarom hij of zij 's ochtends het bed uit komt. Kom langs in festivalhart De Blokhuispoort en voordat je het weet, beland je zelf in gesprek met Oscar en Patrick!

Gratis naar Jan Douwe Kroeske: 2 Meter Sessies in de Bald'r
Ook vandaag starten om 14:00 uur op het schip de Bald’r de gratis te bezoeken 2 Meter Sessies, gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske. Dit programma is ook zonder Explore the North polsbandje te bezoeken. Vanmiddag staan sessies van Baptiste W. Hamon, Hilbrandt, Mew en Moon Diagrams op het programma. Voor elk onderdeel van het programma geldt vol is vol. Het tijdschema vind je hier. Naast 2 Meter Sessies zijn ook stadswandelingen van WORM Pirate Bay, de voorstelling Dozen vol Woorden van Kasper Peters (zaterdagmiddag) en het Alfabetproject van ‘de Moanne’ gratis te bezoeken.

Werkzaamheden rondom het Blokhuisplein
Kom je op de fiets? Er is beperkte ruimte om je fiets te stallen op het Blokhuisplein. Je fiets stal je in de straten rondom de Blokhuispoort, zoals de Nieuweweg, de Druifstreek, de Wirdumerdijk of de Zuidergrachtswal. Je auto parkeer je het best in een van nabij gelegen parkeergarages: Klanderij, Hoeksterend, Zaailand of Oldehove.

Zesde editie Explore the North transformeert binnenstad Leeuwarden tot winterse festivallocatie

Zesde editie Explore the North transformeert binnenstad Leeuwarden tot winterse festivallocatie

Festivalfoto's

Festivalfoto's

Sjoerd Bootsma wint Jan Janz Startersprijs 2018

Sjoerd Bootsma wint Jan Janz Startersprijs 2018

De laatste praktische informatie

De laatste praktische informatie