Foto: Anke VerschuerenHun bevindingen verwerkten beide Vlaamse Verkenners in een kort verhaal. Astrid Haerens onderzocht waarom mensen terugkeren naar hun geboortegrond. Anke Verschueren verdiepte zich in de wonderen van de Friese natuur.Je leest de verhalen hier:


Astrid Haerens - Je bent hier nog maar pas, heb je nu al een kleidepressie?

Anke Verschueren - Er is een land verdronken.Over de Vlaamse Verkenners: Astrid Haerens & Anke Verschueren

Astrid Haerens (1989) groeide op in Zwevegem en woont in Brussel. Ze studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en schrijft zowel proza als poëzie. Ze debuteerde in 2017 met de roman Stadspanters (Polis). Haar poëziedebuut Oerhert verschijnt begin 2022 bij Atlas Contact. Ander werk van haar verscheen onder meer in De Gids, Revisor, Het Liegend Konijn, Poëziekrant en DW B. Daarnaast werkt ze als schrijfdocent in Brussel.

Anke Verschueren is geboren op Pasen 1994 en neemt haar grote liefde, de taal, overal mee naartoe. Van papier naar podium naar podcast. Ze is afkomstig uit Morkhoven, een Kempisch gehucht zonder supermarkt maar met maïsvelden. Anke schrijft, maakt, speelt, leest, presenteert, monteert, modereert, geeft les en zingt. En daarmee amuseert ze zich mateloos.