Onder de naam Mega Bog maakt maakt Erin Elizabeth Birgy de meest avontuurlijke popmuziek. Folksongs, indiepop, jazz, disco, alles door elkaar in een stijl die toch geheel de hare is. Voor haar nieuwe, bombastische en dansbare plaat End of Everything (vorige week uitgebracht) besloot ze de gitaar even aan de kant te zetten en de synthesizer en piano tevoorschijn te halen. Het resultaat is een van de mooiste albums van het jaar, een werk dat oprecht laat zien dat we toch nog kunnen leven op de rand van een catastrofe.

BOYBAND, de literaire boyband brengt als enige schrijverscollectief met dansmoves een literaire show vol glitters en rookmachines. Dat wordt met je mede-groupies vooraan staan gillen bij Jelko Arts, Koen Frijns, Laurens van de Linde, Martin Rombouts (winnaar De Slimste Mens) en Wout Waanders!

De Brabohoppers van Frino waren in 2019 in kleine setting al te gast op ons festival om daar voor het eerst hun hit Dikke Jenny (...was een goudvis) ten gehore te brengen. Nu pakken ze het terecht groter aan en brengen de woordkunstenaars hun hilariteit voorzien van stampende bass en funky beats naar Neushoorn Arena.

Kleine Crack & Slagter doen daar nog een schepje bovenop in hun snoeiharde hip-hop-set vol gruwelijk duistere esthetiek. De bekende Nederlanders Faberyayo en Abel (Hang Youth) omarmen hun muziek al op het label Burning Fik en alleen al die labelnaam zegt meer dan genoeg.

De Noorse Inger Nordvik vangt in haar tweede album Hibernation (Winterslaap) het veranderen van de seizoenen. Het resulteert in beweeglijke liedjes vol jazz en folk-invloeden met kristalheldere zang als spil. Op Explore the North speelt Nordvik een speciale duoset met haar gitarist.

De Nederlands-Britse artiest Tessa Rose Jackson maakt onder de naam Someone zowel muziek als visuele kunst. Met haar 6-koppige band neemt ze je mee in een warme muziekwereld vol hypnotiserende zang en sprankelende synthesizers.

Baba Ali brengt met hun indrukwekkende electro punk disco een versmelting van dansvloer-energie en rauw gitaargeluid. Het wordt een show vol pakkende, bluesy vocalen, gedragen door stevige, doeltreffende beats, die je niet meer loslaten vanaf het eerste moment.

Flora Sophi maakt contrastrijke popliedjes met trip-hop en elektronica invloeden In dynamische zanglijnen over de vele plekken waar wij ons thuis kunnen en zouden moeten voelen, begeleid door pulserende synth-geluiden en trip-hop beats dat doet denken aan Björk, Thomas Azier en Portishead.

Voor de voorstelling STORMO® zoekt het Italiaanse gezelschap Effetto Larsen de verbinding met een tijdelijke community uit Leeuwarden. Ongeveer 25 deelnemers van de stad - van jong tot oud - onderzoeken in de prachtige zaal van de Synagoge hoe je begrip kunt krijgen voor de ander op basis van beweging. Wanneer stuit je op grenzen van individuele vrijheid?

Haal hier je Allervroegste Vogel-ticket met korting!