Explore the North

Opwarmen voor het festivalweekend met Somnium en Häxan!

Kun je ook niet wachten tot het weekend van Explore the North 2017? Dan hebben we mooi nieuws voor je, want de audiovisuele ervaring Somnium van The Black Atlantic én de controversiële film Häxan uit 1922 zijn te zien in aanloop naar Explore the North 2017! We zijn trots dat we deze speciale projecten mogen presenteren in samenwerking met Popfabryk en het Noordelijk Film Festival.
 

Opwarmen voor het festivalweekend met Somnium en Häxan!
Een trip door het onderbewuste

Stel je voor dat je zou kunnen rondlopen in het onderbewustzijn van iemand anders. Je kunt een blik werpen op plekken waar diegene zelf niet kan komen. Wil je dat? En wat verwacht je te zien? Somnium doet een voorzet. Geïnspireerd door schrijvers als Murakami en Borges en sciencefiction films schetst zanger, componist en muzikant Geert van der Velde de grillen van het onderbewuste. Somnium laat je een mix van muziek, geluidscollages, lichtprojecties en moderne dans ervaren. Zodra je met een koptelefoon de opblaasbare ruimte binnentreedt waar Somnium plaatsvindt, maak je kennis met een surreële wereld die je niet snel zult vergeten. Somnium is op 4 en 5 november twee keer per dag te zien.

Speeldata van Somnium
Zaterdag 4 november | 16:30 - 17:30 & 20:30 - 21:30
Zondag 5 november | 13:30 - 14:30 & 16:30 - 17:30
Locatie: Snekertrekweg 1, Leeuwarden

Tickets kosten €11,54 (waarvan €1,54 servicekosten) en zijn te bestellen op onze ticket-pagina.

Controversiële film met muzikale omlijsting van Kinetophone

Kinetophone bestaat uit drie filmfanaten die sinds 2010 livemuziek spelen bij zwijgende filmklassiekers. De drie heren voorzien films van een op maat gemaakte eigentijdse soundtrack, waarin zij klassieke muziek en pop combineren. Op het Noordelijk Film Festival komen ze Häxan (1922) van een muzikale omlijsting voorzien, een controversiële film waarin naaktheid, marteling en perversie niet van de lucht is. Bekijk tussen 8 en 12 november de recent gerestaureerde en ongecensureerde versie van één van de duurste Scandinavische stomme films ooit gemaakt.

Het Noordelijk Film Festival (8-12 november) beleeft dit jaar haar 38e editie en met jaarlijks meer dan 150 films in vijf dagen en 20 tot 25 duizend bezoeken, is het één van de grootste en oudste regionale filmfestivals van Nederland. Bezoekers kunnen genieten van aansprekende speelfilms, intrigerende documentaires en bijzondere arthouse, maar ook speciale premières, internationale gasten, korte films, klassiekers, muziek en fijne feestjes. Tickets voor Häxan zijn vanaf 31 oktober te bestellen op de website van het Noordelijk Film Festival.

Jong theatertalent naar de prachtige Westerkerk

Jong theatertalent naar de prachtige Westerkerk

Tsead Bruinja de nieuwe Dichter des Vaderlands

Tsead Bruinja de nieuwe Dichter des Vaderlands

Dubbele landelijke erkenning voor Explore the North

Dubbele landelijke erkenning voor Explore the North

Zesde editie Explore the North transformeert binnenstad Leeuwarden tot winterse festivallocatie

Zesde editie Explore the North transformeert binnenstad Leeuwarden tot winterse festivallocatie