Explore the North is partner en coordinator van dit traject voor dichters en woordkunstenaars. Vanuit Friesland nemen Preston Losack en Nicole van den Berg deel aan het traject. Samen krijgen zij de kans hun schrijverschap verder te ontwikkelen, onder andere door middel van workshops die gegeven worden door verschillende professionals uit het vak. In een traject van in totaal tien maanden leren ze de fijne kneepjes van het vak. Preston Losack is dit jaar ook op ons festivalweekend te zien in het meertaligheidsproject Dictieland.

Alle schrijvers die aan dit traject deelnemen zijn: Hélène Christelle Munganyende, Stuart Rahan, Alara Adilow, Soraya Shawki, Nicole van den Berg, Preston Losack, Veronique Efomi, Benzokarim, Demaro Popken, Djadi Loose, Daniëlle Zawadi, Steff Geelen, Said El Abboudi en Nabil Tkhidousset. 

De subsidieregeling #NieuweStukken ondersteunt beginnende schrijvers bij het schrijven en presenteren van nieuwe verhalen. Het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds voeren de regeling gezamenlijk uit. En werken daarbij samen met partners die ervaring hebben met het produceren van theaterteksten en een aanvullend netwerk bieden. De betrokken organisaties zijn: Bijlmer Parktheater, El Hizjra, Explore the North, Filling the Gap, Mensen Zeggen Dingen, Poetry Circle en Theater Zuidplein.