Schrijf je graag verhalen, gedichten of een theatertekst? Ben je 14 jaar of ouder en lijkt het je leuk om te leren hoe je hier nog beter in wordt? Dan is de schrijfopleiding van Explore the North & Meeuw jonge theatermakers iets voor jou! In een inspirerende lessenreeks leer je hoe je de tofste teksten schrijft. Van poëzie tot kort verhaal en van theatertekst tot spoken word!

De Jonge Schrijvers, waar ken ik dat van?

Als je de lessen van Jonge Schrijvers volgt, schrijf je aan verhalen en gedichten voor jezelf, maar ook voor voorstellingen die je terug kunt zien bij Meeuw jonge theatermakers, op Oerol, Explore the North en op nog veel meer plekken. Het kan dus zijn dat je werk van de Jonge Schrijvers gezien of gehoord hebt. Zo schreven Jonge Schrijvers de afgelopen jaren teksten voor Het Grote Onbekende, Toen Rijst Nog Jong Was, een podcastserie voor Bosk/Explore the North over bomen en Het Arrivacomplot. Heel tof dus!

Schrijf je in!

De nieuwe lessenserie van Jonge Schrijvers beginnen op zondag 6 november met een startdag van 13.00 - 17.00 uur. Daarna heb je om de week les op woensdagavond van 18.30 - 21.00 uur. De lessen vinden plaats in de prachtige Westerkerk (Bagijnestraat 59) in Leeuwarden en worden gegeven door Caro Goldenbelt (en nog een tweede docent!).

De serie van 8 lessen kost een € 50 (en ondersteuning van het Jeugdfonds Sport & Cultuur is eventueel mogelijk als je het niet kunt betalen). De lessen zijn voor jongeren vanaf 14 jaar die graag beter verhalen en gedichten willen leren schrijven.

Vragen? Of eerst een proefles? Dat kan!

Misschien heb je nog vragen, of zou je graag een proefles willen volgen. De startbijeenkomst van zondag 6 november is meteen een proefles en geeft je een goed idee van hoe de Jonge Schrijvers te werk gaan en of je het leuk vindt. Je zit verder nergens aan vast. Heb je vragen? Neem dan contact op met Marleen, je vindt haar e-mailadres hieronder.

Geef je uiterlijk 31 oktober 2022 op!

De startdag vindt al plaats op zondag 6 november. Dat betekent dat je je snel op moet geven om nog mee te kunnen doen: je hebt nog tot en met 31 oktober om je in te schrijven. Dat kan bij Marleen Nagtegaal, coördinator van de Jonge Schrijvers. Stuur haar een mail met je naam, adres en leeftijd en dat je graag mee wilt doen met de Jonge Schrijvers. Zij geeft je dan zo snel mogelijk -uiterlijk 2 november- een reactie. Ook kun je met je vragen bij Marleen terecht: Marleen@explore-the-north.nl

nb: Ben je iets ouder, maar zou je ook graag willen werken aan je teksten? En je bijvoorbeeld meer willen focussen op poëzie en spoken word en de voordracht daarvan? Dan past misschien ons talentontwikkelingstraject van Poetry Circle beter bij je. Dat is er voor jongeren tot en met 27 jaar.

Jonge Schrijvers is het talentontwikkelingstraject voor jonge schrijvers van Explore the North en Meeuw jts.