Explore the North

Nieuwe bevestigingen voor Explore the North 2018!

Zojuist zijn Vaudou Game, Chouk Bwa & the Angstromers en Ralph van Raat plays Radiohead toegevoegd aan het programma van Explore the North 2018! Ook komt Tolls zijn debuutplaat presenteren. Eerder deze maand maakten we al bekend dat Adriaan van Dis, Hanna Bervoets en Maxim Februari naar Explore the North komen. Samen hebben ze het over 'mens zijn in een gedigitaliseerde maatschappij'. Tot slot is ook de Amerikaanse componiste/zangeres Julia Holter op Explore the North te zien in de prachtige Westerkerk. Haar nieuwste single 'I Shall Love 2' werd onlangs door Pitchfork nog bestempeld tot 'Best New Music'.

Nieuwe bevestigingen voor Explore the North 2018!

Geïnspireerd door de energieke afrofunk uit de jaren zeventig, combineert Vaudou Game voodoo-ritmes met funk en soul. In november brengen de charismatische frontman Peter Solo en de strakke band hun funky set met Afrikaanse en Franstalige teksten naar Explore the North. Als Vaudou Game en de eerder al bevestigde groep Ifriqiyya Electrique je op Explore the North nog niet genoeg in trance hebben gebracht, dan doet Chouk Bwa & the Ångstromers daar op de festivalvrijdag nog een schepje bovenop. De wereldberoemde Nederlandse pianist Ralph van Raat neemt tijdens Explore the North plaats in de prachtige Grote Kerk achter zijn vleugel, waar hij je vol overtuiging laat horen dat Radiohead naadloos past in de romantische en impressionistische pianotraditie. Een beeldschoon begin van je festivalzaterdag. Tolls brengt je tot zwijgen in de Waalse Kerk. We zijn trots dat hij zijn debuutalbum ‘Blijf Je Koel’ op Explore the North presenteert.

Haal je ticket voor Explore the North 2018 hier!

Opwarmen voor de zesde editie van Explore the North? Op vrijdag 5 en 6 oktober zie je tijdens het Minifestival Lân fan taal een aantal producties die we samen met Lân fan taal en andere bevriende organisaties maakten (of die juist nog in de maak zijn!). Hier vind je meer informatie.

Alsof dat nog niet genoeg is kun je stiekem al veel eerder in november genieten van een aantal bijzondere producties. Zo zie je op 20 + 21 november de opera onder water AquaSonic in Stadsschouwburg de Harmonie en is het onovertroffen Oostenrijkse gezelschap Liquid Loft op 15, 16 en 17 november in de Westerkerk te zien met de woordenoverstijgende performance Church of Ignorance. Let op: voor deze voorstellingen zijn losse tickets beschikbaar.

Zesde editie Explore the North transformeert binnenstad Leeuwarden tot winterse festivallocatie

Zesde editie Explore the North transformeert binnenstad Leeuwarden tot winterse festivallocatie

Festivalfoto's

Festivalfoto's

Sjoerd Bootsma wint Jan Janz Startersprijs 2018

Sjoerd Bootsma wint Jan Janz Startersprijs 2018

De laatste praktische informatie

De laatste praktische informatie