Explore the North

Lisa Hannigan en meer op Explore the North!

Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra (IE/BE), Moon Diagrams (USA), De Harde Marge en Het Poëziekanon met onder andere voormalig stadsdichter van Leeuwarden Arjan Hut, Marije Langelaar, Jan Glas, Tonnus Oosterhoff, Tjitske Jansen en Simone Atangana Bekono komen op 24 en 25 november naar de Leeuwarder binnenstad!

Lisa Hannigan en meer op Explore the North!

Niemand minder dan Damien Rice vroeg haar, na een ontmoeting bij een concert in 2001, of ze in zijn band kwam spelen. Nadat Lisa Hannigan enkele jaren in de band zong en gitaar en andere instrumenten bespeelde, verliet ze de band in 2007 om naam te maken als solo-artiest. Ze maakte met haar vorig jaar uitgebrachte plaat At Swim, die geproduceerd werd door Aaron Dessner van The National, indruk door de combinatie van traditionele Ierse muziek, invloeden uit country & gospel en pop.  Op Explore the North speelt ze een show met The Colorist Orchestra, dit collectief bewerkt haar bestaande nummers en geeft ze een nieuwe lading mee.

Moses Archuleta, drummer en mede-oprichter van de band Deerhunter, laat als solo-artiest Moon Diagrams een kleurrijk palet aan invloeden horen. De bijzondere combinatie van field recordings, samples, ambient en techno-invloeden resulteert in een eigenzinnige, sferische debuutplaat genaamd ‘Lifetime of Love’. De plaat is het resultaat van een tien jaar lang schrijfproces.

De Friese dichter Tsead Bruinja maakt in de voorstelling De Harde Marge samen met twee muzikanten en drie dichters een interdisciplinaire, deels geïmproviseerde en meertalige voorstelling in het Zeeuws-Vlaams, Fries en Nederlands. De zes artiesten staan bekend om de manier waarop ze hedendaagse thema’s behandelen vanuit een persoonlijk perspectief. Op Dichters in de Prinsentuin in Groningen was een preview van de voorstelling te zien die op Explore the North voor het eerst in zijn geheel gespeeld wordt.

Oud-stadsdichter van Leeuwarden Arjan Hut, dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, nieuw jong talent als Simone Atangana Bekono, Jan Glas, Marije Langelaar, Tjitske Jansen en Tonnus Oosterhoff zijn allen onderdeel van Het Poëziekanon. In deze mallemolen van de literatuur vuren verschillende dichters gedurfde gedichten op je af.

Kom op 24 en 25 november kijken en luisteren, naar deze en de al eerder bevestigde artiesten, op de verschillende locaties in de prachtige binnenstad van Leeuwarden. Meer programma volgt binnenkort!

Jong theatertalent naar de prachtige Westerkerk

Jong theatertalent naar de prachtige Westerkerk

Tsead Bruinja de nieuwe Dichter des Vaderlands

Tsead Bruinja de nieuwe Dichter des Vaderlands

Dubbele landelijke erkenning voor Explore the North

Dubbele landelijke erkenning voor Explore the North

Zesde editie Explore the North transformeert binnenstad Leeuwarden tot winterse festivallocatie

Zesde editie Explore the North transformeert binnenstad Leeuwarden tot winterse festivallocatie