Kaarten Programma Nieuws Over ons Speciale projecten

nieuws /// vr 13 december

Lân fan taal, Explore the North en Noord Nederlands Orkest presenteren 'Solo'

Samen met Lân fan taal en het Noord Nederlands Orkest presenteren we op zaterdag 2 juni de première van Solo op Oranjewoud Festival. Wie zijn eigenlijk de mensen die in een orkest spelen? Waarom kozen ze voor de muziek en voor hun specifieke instrument? Welke ontberingen hebben ze doorstaan om zo goed te worden (of ging dat vrij makkelijk?) en hoe zijn zij in Noord-Nederland terecht gekomen?

Lân fan taal, Explore the North en Noord Nederlands Orkest presenteren 'Solo'

Waar het Noord Nederlands Orkest normaal gesproken symfonie creëert tussen de musici, focust Solo juist op het individu. De musici uit het orkest zijn afkomstig van overal ter wereld en het orkest kent bijna vijftien nationaliteiten en even zoveel talen. Musici uit Japan, Duitsland, Spanje, België, Portugal, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk laten hun instrument deze keer deels staan en vertellen hun persoonlijke verhaal in elk een korte solo, geschreven door drie talentvolle jonge schrijvers en geregisseerd door de theatermakers van het Leeuwarder gezelschap Skoft&Skiep.

Solo is een project van het meertaligheidsplatform Lân fan taal, Explore the North en het Noord Nederlands Orkest. Lowie van Oers, Jante Wortel en Nikki Dekker schreven onder begeleiding De Nieuwe Oost | Wintertuin teksten gebaseerd op de persoonlijke verhalen van de musici uit het orkest. Aukje Schaafsma, Karel Hermans en Tatiana Pratley van theatergezelschap Skoft&Skiep regisseerden de solisten in het kader van het talentontwikkelingstraject Station Noord. 

Het project is in samenwerking met Skoft&Skiep, Station Noord, Oerol, Tryater, De Nieuwe Oost | Wintertuin en Grand Theatre.

Solo in de zomer
Oranjewoud Festival: 2 juni 15:00 en 17:00 uur en 3 juni 13:00 en 15:00 uur
Oerol: woensdag 20 t/m zondag 24 juni
Simmerdeis: 30 juni
Welcome to the Village: 22 juli
Noorderzon: 30 augustus
Admiraliteitsdagen: 8 en 9 september

Credits 
Regie: Aukje Schaafsma, Karel Hermans, Tatiana Pratley (Skoft&Skiep) | Tekst: Lowie van Oers, Jante Wortel, Nikki Dekker | Spel: Kumi Kondo, Katharina Saerberg, Manuel Davila Ares, Stephan Kirschbaum, Florian Schneidt, Isabel Vaz, David Tyler | Productie: Nynke Oele | Concept: Lân fan taal, Explore the North en Noord Nederlands Orkest | In samenwerking met: Station Noord, Oerol, Tryater, De Nieuwe Oost | Wintertuin en Grand Theatre Groningen

Lân fan taal, Explore the North en Noord Nederlands Orkest presenteren 'Solo'