Het vurige Bo Ningen brengt uitgesponnen noiserock jams van een buitenaards kaliber naar Leeuwarden. Verwacht geflipte gitaareffecten, psychedelische riffs en galmende zang. Speciaal voor Explore the North werkt de band samen
met Elmar Kuiper. Elmar (1969) staat bekend om zijn verbluffend gevoel voor klank en ritme in zowel zijn Nederlands- als Friestalige poëzie. Zijn ‘zangerige’ manier van voordragen botst vaak op een harder, ruwer idioom. Bo Ningen en Elmar Kuiper tonen op Explore the North gezamenlijk werk dat ze gedurende een verblijf van enkele dagen in Leeuwarden schreven.

Waar Chassol vorig jaar op Explore de eerste stappen zette richting India met zijn Indiamore, gaat de Japanse producer Anchorsong dit jaar nog een stapje verder. Zijn nieuwe plaat Cohesion (oktober 2018) is geïnspireerd op traditionele Indiase percussie en Bollywoodfilm-soundtracks uit de jaren ‘70 en ‘80. Met slechts een samplepad en een keyboard zoekt hij de grens op tussen ritme en melodie. Hoewel hij vaak solo optreedt, werkt de Japanse producer vaak samen met strijkkwartetten om zijn elektronische live-muziek nog meer lading te geven. Voor Explore hebben we hem gekoppeld aan het Friese strijkkwartet Risata. Dit ambitieuze kwartet geeft een extra speelse lading aan zijn psychedelische en dansbare show. Deze speciale productie is tot stand gekomen in samenwerking met Fulkaan, onderdeel talentontwikkeling van Keunstwurk.

Het Japan-programma wordt compleet gemaakt door het poëtische en psychedelische Sundays & Cybele, die eerder al werd aangekondigd.

Haal je kaartje voor de zesde editie van Explore the North hier!