Over het project: een nieuwe visie op de grenzen van individuele vrijheid

STORMO® is een proces dat deelnemers samenbrengt om de collectieve intelligentie van een groep te ontdekken. Het is geïnspireerd op de techniek die vogels gebruiken om de vlucht van hun zwerm te organiseren. Hoe krijgen we begrip voor de ander op basis van beweging? Je leert als deelnemer diepgaand luisteren naar de ander en af te stemmen op je omgeving: het denken van een groep als één individu. Samen onderzoeken we om actief te luisteren via eenvoudige, fysieke en directe relaties die ons in staat stellen anderen te zien voorbij de grenzen van hun rollen, sociale klassen, culturen, talen en nationaliteiten.

Deelname aan STORMO® staat open voor iedereen en er is geen ervaring vereist. Alles wat we van je vragen is nieuwsgierigheid, het verlangen om plezier te hebben, te genieten en je eigen bestaan te onderzoeken. Tijdens het festival laat je zien hoe je harmonieus kunt bewegen als onderdeel van een groep, dankzij non-verbale communicatie, zoals een zwerm vogels doet.

In twaalf jaar tijd werden al ontelbare sessies van STORMO® uitgevoerd, van internationale festivals tot multinationals en van basisscholen tot wetenschappelijk onderzoek: duizenden mensen zijn wereldwijd bij dit project betrokken.

Wat wordt er van je verwacht?

Als je wilt deelnemen, dan dien je voorafgaand aan het festivalweekend beschikbaar te zijn op onderstaande de tijd:

• Donderdag 11 mei van 19:00 - 22:00 uur, inloop 18:30 uur (workshop door Effetto Larsen in De Westerkerk in Leeuwarden)

Tijdens het festivalweekend zelf vinden verschillende performances en een tweede workshop plaats binnen onderstaande tijden. Deze tijden zijn inclusief pauzes:

• Vrijdag 24 november 2023: 10:00 - 21:00 uur (workshop en performances)
• Zaterdag 25 november 2023: 13:00 - 22:00 uur (performances)
• Zondag 26 november 2023: 12:00 - 21:00 uur (performances)

Verder wordt zowel voor de workshops als voor de performances aangeraden om comfortabele kleren te dragen.

LET OP: het is niet mogelijk om deel te nemen aan een deel van deze tijden of aan een deel van het project. Je kunt dus alleen meedoen, als je op alle tijden beschikbaar bent.

Wat krijg je ervoor terug?

• Je bent onderdeel van een community, die iets unieks neerzet tijdens ons festivalweekend op 24, 25 en 26 november 2023.
• Je krijgt tijdens het festivalweekend te eten en te drinken en eventuele reiskosten worden vergoed.
• Je wordt onderdeel van een project van een Italiaans gezelschap dat over de hele wereld actief is.
• Je mag twee vrienden uitnodigen voor ons festivalweekend op 24, 25 en 26 november 2023.

(De aanmelding is gesloten. Wil je op de reservelijst? Stuur ons dan een mailtje op info@explore-the-north.nl).

Over Effetto Larsen & STORMO®
Effetto Larsen, gestart als theatergezelschap, is een Italiaanse groep die zich in haar werk bezighoudt met menselijke relaties. De groep heeft een uiterst origineel onderzoekstraject ontwikkeld, waarbij ze buiten de gebaande kaders van het traditionele theaterperspectief de mens en zijn relaties onderzoeken. Vrij van elke vorm van beperking stelt de groep zich graag open voor andere disciplines, plaatsen en mensen, waarbij ze de realiteit om zich heen voortdurend onder ogen zien. Binnen alle projecten krijgen deelnemers een actieve rol, als deel van het creatieve proces zelf of als publiek.

"It allowed me to learn harmony that is neglected in our society" - deelnemer aan STORMO®