Explore the North

Explore the North x Noordelijk Film Festival

Samen met onze vrienden van het Noordelijk Film Festival presenteren we een mooi programma. De films Arctic Superstar en Every Song a Story en Klanklânskippen - LJERKE, een project van de Popfabryk zie je op het Noordelijk Film Festival, van 9-13 november in Leeuwarden.

Explore the North x Noordelijk Film Festival

Over de film Arctic Superstar (bekijk hier de trailer) (zaterdag 12 nov. 21:30 uur)

Stel je voor: je bent een rapper met talent en ambitie. Je wilt op een dag van je muziek kunnen leven en je droom is om wereldberoemd te worden. Het enige probleem is dat minder dan 20.000 mensen je taal kunnen verstaan. Dat is het verhaal van Nils Rune Utsi, beter bekend als SlinCraze, een Sámi-rapper die probeert te leven van zijn muziek terwijl hij vast zit in Máze, een bijna verlaten stadje in het arctische gebied van Noorwegen. Arctic Superstar is een prachtige muziekdocumentaire over opgroeien in een klein dorp, over je eigen stem proberen te vinden en anders durven te zijn.

Voorafgaand aan de film luister je naar een spoken word-act, na afloop is er een Q&A met regisseur Simen Braathen!
 

Over de film Every Song a Story (bekijk hier de trailer) (zondag 13 nov. 12:45 uur)

Als jouw leven een liedje was, hoe zou het dan klinken? Verhalende songs nemen al eeuwenlang een centrale plaats in in de Noorse cultuur. Every Song a Story gaat over een kleine gemeenschap, hoog in de Noorse bergen, waar deze muzikale traditie nog altijd wordt voortgezet. De mensen uit Møsvatn creëren door middel van liedjes betekenisvolle verhalen over hun leven, waarin ze connecties maken tussen verleden en toekomst, herinneringen en verwachtingen. De film gaat over het het behouden van een oude traditie en deze tegelijkertijd verder ontwikkelen. Warm en intiem, vrolijk en droevig tegelijk, wordt een verhaal verteld over ergens thuis horen, over weggaan en over heimwee hebben.


Over Klanklânskippen - Ljerke (zondag 13 nov. 15:30 uur)

LJERKE is het artist-in-residence project van Klanklânskippen; multidisciplinaire broedplaats en podium voor experiment, met het Friese landschap als inspiratiebron. LJERKE is een samenvoeging van leeuwerik in het Fries en Noors. Lees er hier meer over en bekijk hier een korte trailer.

De (online) kaartverkoop voor de films is gestart! Lees hier meer over de kaartverkoop, of ga rechtstreeks naar de ticketpagina.

Jong theatertalent naar de prachtige Westerkerk

Jong theatertalent naar de prachtige Westerkerk

Tsead Bruinja de nieuwe Dichter des Vaderlands

Tsead Bruinja de nieuwe Dichter des Vaderlands

Dubbele landelijke erkenning voor Explore the North

Dubbele landelijke erkenning voor Explore the North

Zesde editie Explore the North transformeert binnenstad Leeuwarden tot winterse festivallocatie

Zesde editie Explore the North transformeert binnenstad Leeuwarden tot winterse festivallocatie