Over de Vlaamse makers:
Ka(a)te Dejonckheere (°2019) schrijft poëzie, proza, podium- en visuele teksten. Haar werk verscheen onder andere in en op De Internet Gids, Het Liegend Konijn, Tirade en Hard//Hoofd. Daarnaast onderzoekt ze de ruimtes tussen literatuur en beeld, zoals in het mediacollectief STERKAT met Ester Bosschaert Devroe. Ka(a)te Dejonckheere mag niet verward worden met haar non-fictieve alter ego Kate Dejonckheere (°2000), die Kunstwetenschappen en Vergelijkende Moderne Letterkunde studeerde aan de UGent. 

Shimanto Reza is een Leuvense schrijver en vertaler. Hij schippert tussen zijn twee talen, Nederlands en Engels, en begint zich stilletjesaan in die beweging thuis te voelen. Zijn werk verscheen onder andere in DWB en De Revisor.

Over de Friese makers:
Gabrielle Terpstra (1990) is een schrijver en performer met een passie voor poëzie en optredens. Ze is Cum laude afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in 2023 en oprichter van het collectief Pauper Poëzie, waar ze ongepolijste werken uitbrengt met een boodschap van hoop. Tevens is ze journalist voor It Nijs en presentator en productieleider van de podcast "Gabrielle en Arjan bedoele it net Ferkeard." Ervaren in optredens, onder andere in Antwerpen, op Ruigoord, bij de VPRO en op verschillende plekken in Friesland, waar ze ook woont. Ze werkt graag samen met muzikanten om haar poëzie een extra dimensie te geven.

Fardau Nijboer is achttien jaar en begon op haar vijftiende met het volgen van schrijfcursussen. Daarvoor was ze al volop aan het theatermaken en bezig met beeldende kunst. In haar werk komt vaak subtiel verdriet naar voren. (Oerol, het Grote Onbekende / Jonge Schrijvers project) (MEEUW)

De Verwonderkamer is een project van Explore the North en Vlaams-Nederlands huis deBuren.