Sinds afgelopen zondag is de uit Harlem, New York afkomstige schrijfster en stem- en geluidskunstenaar LaTasha N. Nevada Diggs in Leeuwarden om te werken aan een uniek stadsportret van Leeuwarden. Diggs publiceerde in 2013 de bundel TwERK, waarin ze de grenzen opzoekt tussen talen en stijlen. Uit TwERK blijkt Diggs verlangen om vele talen met elkaar te laten communiceren. In haar performances maakt ze daarbij niet alleen gebruik van tekst maar ook van geluid. Haar werk was onder meer al te zien in het Brooklyn Museum, het Museum of Modern Art en het Whitney Museum of American Art in New York.

LaTasha N. Nevada Diggs treedt op bij de Minerva Academie voor Popcultuur
donderdag 20 september, 13:30 uur Academie voor Popcultuur

Op 20 september laat LaTasha Diggs aan Leeuwarden zien wat ze in huis heeft. Ze geeft een performance en daagt daarna je uit voor een sessie close reading. Want hoe zitten die op het oog nogal vreemde teksten van haar nu eigenlijk in elkaar? Vanachter haar mixtafel experimenteert LaTasha live met muziek- en schrijfstijlen en vertelt ze over haar werkwijze en de manier waarop ze taal en geluid met elkaar in gesprek laat gaan. Interesse in spoken word, taalexperiment en poëzie?

Geef je hier op voor de gratis performance/sessie.

Citybook Leeuwarden - expositie en live presentatie tijdens Explore the North 2018
Kijken en luisteren naar wel heel bijzondere stadsportretten van Leeuwarden, dat kan tijdens Explore the North. De Irakese schrijver en filmmaker Hassan Blasim, de Vlaamse auteur Erik Vlaminck, de Leeuwarder schrijver Arjan Hut en LaTasha N. Nevada Diggs, dichteres uit New York, dompelden zich onder in de stad en schreven elk een verhaal. Ook de beeldmakers Anne Margot Stapert en Chantal Rens lieten zich inspireren door Leeuwarden en maakten bijzondere beelden van de stad. Het resultaat van deze eigenzinnige stadsportretten is vanaf 11 november te zien en beluisteren in Obe. 

Nieuwsgierig naar de ervaringen van de kunstenaars zelf? Op donderdag 22 november vertellen de betrokken kunstenaars uit binnen- en buitenland over hun bijzondere belevenissen in Friesland. De geschreven verhalen worden op dit moment vertaald in het Fries en Engels en zijn later in 2018 gratis te beluisteren als audiobook op www.citybooks.eu. Op deze website staan ruim honderd citybooks, die door reis- en literatuurliefhebbers al meer dan 5,5 miljoen keer zijn gedownload. 

Dit project is in samenwerking met deBuren, Lân fan taal en Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa.