ALGEMEEN

Gaat Explore the North door in 2020?
Ja! Onze achtste editie vindt plaats van vrijdag 20 t/m zondag 22 november.

Komt de Stadskas op het Oldehoofsterkerkhof terug?
Helaas kunnen we dit jaar geen Stadskas bouwen. Wel zie je het programma uit de kas terug in de Westerkerk, onder de naam Westerkas, vanaf 5 november tot aan het festival (20-22 november).

Krijgt Explore the North dit jaar een andere vorm?
Om een veilig en coronaproof festival te organiseren, krijgt Explore the North een iets andere vorm. We werken met vier hoofdlocaties, je kunt niet meer in- en uitlopen bij optredens en we vragen je van te voren je programma vast te leggen via een online systeem. Daarover later meer!

Waar vindt Explore the North 2020 plaats?
Het festival vindt plaats in de binnenstad van Leeuwarden, voornamelijk in De Westerkerk, Zalen Schaaf en de Bonifatiuskerk. Meer informatie volgt snel.

Is er een informatiebalie?
Er komt een festivalbalie voor al je last-minute vragen. Waar je die kunt vinden hoor je zo snel mogelijk.

Wat zijn de openingstijden?
Op dit moment zijn we nog druk bezig met het vastleggen van het programma. Wel kun je ervan uitgaan dat het grootste gedeelte van het programma plaats zal vinden tussen vrijdag 19:00 en zondag 21:00 uur.

Hoe laat van tevoren moet ik aanwezig zijn?
We vragen je op tijd te komen om te zorgen dat er genoeg tijd is om iedereen veilig de zaal in te krijgen, maar niet te vroeg. De deuren van de zaal openen 30 minuten voorafgaand aan het optreden.

Welke extra maatregelen nemen jullie?
Je leest er alles over onder het kopje Coronamaatregelen.

CORONAMAATREGELEN

- Bij ontvangst bij de eerste locatie uit jouw programma vindt er een controlegesprekje met je plaats.

- Als je verkoudheids- en/of griepklachten hebt (gehad in de afgelopen 24 uur), vragen we je vriendelijk de reservering af te zeggen. Je bent van harte welkom op een andere dag en wanneer je je weer beter voelt.

- Je wordt vriendelijk verzocht je handen te ontsmetten bij binnenkomst. Tussendoor kan iedereen zijn handen wassen op de toiletten of ontsmetten met de handgels.

- Op centrale plekken staan desinfecterende handalcohol en tissues ten behoeve van onze bezoekers.

- We hanteren we 1,5 meter afstand tussen de gasten. Gasten uit hetzelfde huishouden hoeven deze afstand niet te bewaren.

- In de locaties is het aantal beschikbare zitplaatsen per voorstelling aangepast, zodat ieder huishouden of bezoeker 1,5 meter afstand heeft tot andere bezoekers, medewerkers van het theater en de artiest(en) op het podium.

- De beschikbare stoelen zijn gemarkeerd of er zijn aparte tafeltjes en stoelen geplaatst , afhankelijk van wat passend is bij het soort programma.

- Wij hanteren looproutes zodat er voldoenden afstand bewaard kan worden.
Om de publieksstroom met behoud van 1,5 meter afstand te kunnen verwerken wordt gebruik gemaakt van gemarkeerde vaste routes.

- Om de veiligheid van al onze bezoekers en medewerkers te waarborgen, vragen we je vriendelijk om bovenstaande regels aan te houden. Wanneer er niet aan de regels wordt gehouden, kunnen we je vragen het pand te verlaten.

- Verder hebben we de volgende voorzorgsmaatregelen getroffen om ons publiek een zo veilig mogelijke theaterervaring te kunnen bieden:​
* Locaties worden vaker en grondiger schoongemaakt dan normaal.
* Wij zorgen dat alle ruimtes goed geventileerd worden, zowel voor als na het ontvangen van bezoekers.
* Onze medewerkers dragen wegwerphandschoenen.


TICKETS / KAARTVERKOOP

Wanneer start de kaartverkoop?
De kaartverkoop is gestart op 2 september.

Welke tickets zijn er?
Je kunt Explore Everything weekendtickets of losse dagtickets voor vrijdag, zaterdag of zondag kopen via deze link.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet meer kan?
Dit kan helaas niet.  

Moet ik thuisblijven bij klachten?
Ja, we vragen je om thuis te blijven bij klachten zoals koorts en/of benauwdheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten. Je kunt je afmelden bij info@explore-the-north.nl 

Wat moet ik doen als Explore the North niet doorgaat ivm corona?
Door de aangepaste opzet van het festival kunnen we een veilig festival organiseren. Mocht het desondanks niet doorgaan, dan nemen we uiteraard contact met je op over wat je met je ticket kunt doen.

Mijn kaartje is kwijtgeraakt, wat moet ik doen?
We werken dit jaar alleen met e-tickets, die raken gelukkig minder snel kwijt. Ben je hem toch verloren, stuur dan een e-mail naar info@explore-the-north.nl

Ik heb geen ticket ontvangen, wat moet ik doen?
Heb je na 24 uur nog niets ontvangen? Check dan je spambox, controleer of de betaling is gelukt en of je het juiste e-mailadres hebt ingevuld. Klopt dat allemaal en nog steeds niks ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@explore-the-north.nl

Kan ik mijn ticket omruilen? 
Nee. 

Moet ik mijn ticket printen?
Nee, nadat je een ticket hebt gekocht krijg je begin november een mail met de vraag om je persoonlijke programma samen te stellen in een online systeem. Hier komt een QR-code uit die je kunt uitprinten of via je telefoon aan de deur kunt scannen. Meer informatie vind je onder het kopje Programma samenstellen.

Ik heb een andere vraag over de kaartverkoop, met wie moet ik contact opnemen?
In dat geval kun je een mailtje sturen naar info@explore-the-north.nl
 

PROGRAMMA SAMENSTELLEN

Hoe werkt het?
Omdat je dit jaar niet zomaar overal in- en uit kunt lopen, is er een online reserveringsysteem. Na het kopen van je ticket krijg je zodra het complete programma bekend is, een mail van ons met de vraag om jouw programma daarin samen te stellen. Zo krijg jij je eigen Explore-route en weten wij precies hoeveel mensen waar zijn, zodat we overal voldoende afstand kunnen houden.

Wanneer kan ik beginnen met samenstellen?
Begin november ontvang je van ons de mail met de vraag je programma samen te stellen.

Kan ik mijn programma nog wijzigen?
Je kunt je programma altijd nog wijzigen, zelfs tijdens het festival. Dit kun je zelf doen door in te loggen op de web-app en daar je programma te wijzigen. Let op: vanwege de beperkte capaciteit zullen sommige programma-onderdelen snel vol zitten. Houd daar rekening mee met samenstellen en met wijzigen.

Mijn vrienden gaan ergens anders naartoe, kan ik met hen mee?
Zolang dat optreden nog niet is begonnen, en er nog plek is, kun je je eigen programma online wijzigen zodat je met je vrienden mee kunt naar het andere optreden.

Ik heb geen smartphone, kan ik toch naar binnen?
Ook zonder smartphone kun je natuurlijk naar het festival. In dat geval stel je je programma online samen op je computer thuis, en print je je programma met QR-code uit, zodat we dat kunnen scannen bij elke locatie.

Ik heb geen smartphone, kan ik toch op het festival nog wijzigen?
Indien je echt nog iets wilt wijzigen in je programma tijdens het festival, kun je naar de informatiebalie gaan. We kunnen je hier misschien niet zo snel helpen als wanneer je het zelf doet, dus maak je programma voorafgaand aan het festival zo perfect mogelijk.

Ik kan niet kiezen, zijn er andere opties?
Tuurlijk! We gaan ook zorgen voor vooraf samengestelde routes, zodat je zelf niet hoeft te kiezen.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat nu?
Kan gebeuren, stuur dan even een mailtje naar info@explore-the-north.nl

Kan ik nog kaarten kopen tijdens het festival aan de balie en kan ik daar mijn route samenstellen?
Indien er nog kaarten beschikbaar zijn, kan dit inderdaad. Houd wel rekening met de lagere capaciteit, dus koop je kaarten liever van te voren online om zeker te zijn van een plekje.


TIJDENS HET FESTIVAL

Moet ik een polsbandje halen?
Dit jaar werken we zonder polsbandjes: jouw persoonlijke QR-code scannen we bij de ingang van elke locatie.

Mag ik zelf een plekje kiezen in de zaal?
Onze voorstellingen zijn ongeplaceerd: je mag ter plekke zelf een plek kiezen. Volg daarin wel onze aanwijzingen op zodat we kunnen zorgen voor voldoende afstand onderling.

Mag ik eerder de zaal uit?
Nee, tenzij het echt nodig is.

Mag ik nog bij de voorstelling naar binnen als ik te laat ben? 
Nee, dat kan dit jaar echt niet, dus kom dus s.v.p. op tijd. Je kunt 30 minuten van tevoren de zaal in.

Mag ik naar de wc tijdens een optreden?
Nee, dus ga altijd vooraf naar de wc. Heb je een zwakke blaas? Of iets anders waardoor je soms noodgedwongen naar het toilet moet? Geef dit dan aan bij onze medewerker ter plekke, zodat we je een plekje bij een gangpad kunnen geven.

Vanaf wanneer mag ik naar binnen?
We vragen je op tijd te komen om te zorgen dat er genoeg tijd is om iedereen veilig de zaal in te krijgen, maar niet te vroeg. De deuren van de zaal openen 30 minuten voorafgaand aan het optreden.

Is er een informatiebalie?
Ja, we maken later bekend waar je die kunt vinden.

Kan ik ergens mijn telefoon opladen?
Dat kan niet. We raden je aan thuis je telefoon op te laden of een powerbank mee te nemen. Neem altijd een printje mee van je persoonlijke QR-code als je telefoon niet lang zonder stroom kan, dan weet je zeker dat je binnenkomt bij jouw programma.

Zijn er garderobes?
We vragen je om je jas en eventuele tas zelf bij je te houden zodat er geen drukte ontstaat bij kapstokken of garderobes.

Is er iets te eten en te drinken?
Op bijna elke locatie kun je iets te drinken kopen. Meer informatie volgt snel.

Waar kan ik naar de wc?
Op elke locatie kun je naar de wc. Dit kan alleen voor en na een optreden. Houd rekening met voldoende afstand tussen jou en andere bezoekers.