ALGEMEEN


Wanneer vindt Explore the North 2021 plaats?
Explore the North vindt plaats van vrijdag 19 t/m zondag 21 november. De festivalperiode van Explore the North is van 5 tot en met 21 november, met naast het festival onder andere een uitgebreid programma in de Westerkas.


Waar vindt Explore the North 2021 plaats?
Het festival vindt plaats in de binnenstad van Leeuwarden, op verschillende locaties. Meer informatie volgt snel.

Komt de Stadskas op het Oldehoofsterkerkhof terug?
Helaas kunnen we dit jaar geen Stadskas bouwen. Maar je ziet het programma uit de kas terug in de Westerkerk, onder de naam Westerkas, van 5 tot en met 17 november.


Is er een informatiebalie?
Er komt een ticket- & coronacheckpoint op het Hofplein. Hier kun je terecht voor tickets, Festival-polsbandje, dagelijkse CoronaCheck, informatie en aanmelden expedities, It gelok fan Fryslân, NEPEN en Project Overtone. Het ticket- & coronacheckpoint is tijdens het festival op vrijdag en zaterdag geopend van 11.00 - 23.00 uur en op zondag van 11.00 tot 21.00 uur.


Kan ik me als vrijwilliger voor het festival en/of de Westerkas opgeven?
Ja, dat kan zeker! Vul het formulier via deze pagina in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.


CORONAMAATREGELEN
 

CoronaCheck

We kunnen er helaas niet omheen: Voor iedereen vanaf 13 jaar is het verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen om toegang te krijgen tot ons festival en de festivalperiode. Je kunt hiervoor de CoronaCheck-app of een geprinte QR-code (via CoronaCheck.nl) gebruiken. LET OP: zonder coronatoegangsbewijs (QR code) + een geldig ID heb je geen toegang tot het festival


Zodra er iets verandert in de regelgeving rondom corona, dan laten we je het weten. Houd daarvoor deze pagina en onze social media in de gaten.


Moet ik bij elke locatie mijn coronatoegangsbewijs laten zien?
Om ervoor te zorgen dat je je CoronaCheck- app niet bij ieder festivalonderdeel hoeft te tonen, ontvang je van ons bij het ticket- & coronacheckpoint op het Hofplein - naast je normale festivalbandje - een coronabandje. Dit bandje is geldig op de dag dat je je CoronaCheck hebt laten zien. Vergeet daarbij niet een geldig ID bewijs mee te nemen! Let op; je moet dus elke festivaldag even langs het ticket- & coronacheckpoint op het Hofplein voor een CoronaCheck Dagbandje.


Ik heb een weekendticket, krijg ik dan een coronabandje voor het hele weekend?
Het coronabandje is alleen geldig op de dag dat je je CoronaCheck hebt laten zien. Je moet dus elke festivaldag even langs het ticket- & coronacheckpoint op het Hofplein voor een CoronaCheck Dagbandje.


TICKETS

Wanneer start de kaartverkoop?
De kaartverkoop is gestart op 2 september.

Welke tickets zijn er?
Je kunt Explore Everything weekendtickets of losse dagtickets voor vrijdag, zaterdag of zondag kopen via deze pagina.


Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet meer kan?
Dit kan helaas niet.  


Mijn kaartje is kwijtgeraakt, wat moet ik doen?
We werken dit jaar alleen met e-tickets, die raken gelukkig minder snel kwijt. Kun je je tickets toch niet meer vinden, stuur dan een e-mail naar info@explore-the-north.nl

Ik heb geen ticket ontvangen, wat moet ik doen?
Heb je na 24 uur nog niets ontvangen? Check dan je spambox, controleer of de betaling is gelukt en of je het juiste e-mailadres hebt ingevuld. Klopt dat allemaal en nog steeds niks ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@explore-the-north.nl

Kan ik mijn ticket omruilen? 
Nee, je kunt je ticket niet omruilen.


Ik heb een andere vraag over de kaartverkoop, met wie moet ik contact opnemen?
In dat geval kun je een mailtje sturen naar info@explore-the-north.nl