Expedities

In samenwerking met A Guide to Leeuwarden

Ga je met ons mee op expeditie door Leeuwarden? Tijdens een expeditie van Explore the North leer je de verborgen plekjes van Leeuwarden kennen. Met een gids van A guide to Leeuwarden ga je met een groepje mede-explorers langs bijzondere locaties waar je in een intieme setting kunt genieten van kleine optredens. Waar de routes langs lopen houden we nog even geheim, maar we beloven je dat je de verhalen achter een aantal prachtige verborgen locaties in stad zult ontdekken.

Dit jaar kun je zowel op vrijdag als op zaterdag en zondag een expeditie doen. Er zijn twee verschillende expedities, die elk 1,5 uur duren.

vr 19 nov 15:00 - 18:00 | za 20 & zo 21 nov 14:00 - 19:00
Start bij het Hofplein (gewijzigde locatie!)
Reserveer hier je tickets voor een tijdslotIt gelok fan Fryslân - Tryater

Wat maakt inwoners van Fryslân en Leeuwarden gelukkig? Tryater vroeg het aan inwoners en verwerkte de reacties tot een groot geluksgedicht. Terwijl je luistert naar het gedicht, wandel je langs bijzondere plekken en objecten die je uitnodigen om met andere ogen naar jezelf en de stad te kijken.
Zet je zintuigen open en ervaar waar Fryslân gelukkig van wordt!
It gelok fan Fryslân was in de zomer van 2020 en 2021 te beleven in verschillende Friese dorpen. Voor Explore the North is er een speciale stadseditie gemaakt, waarbij je onverwachte kanten van Leeuwarden ontdekt.

De audioroute It gelok fan Fryslân loop je in ongeveer een uur. Als je in het bezit bent van een festivalbandje, kun je op de website van Tryater een ticket reserveren.

vr 19 nov 15:00 - 17:00 | za 20 nov & zo 21 nov 14:00 - 17:00
Start bij de Fryske Akademy
Reserveer hier je ticket voor een tijdslot

 

Project Overtone - Bouke Groen

Elk gebouw heeft zijn eigen klanken, tonen en geluiden; zijn eigen klankkarakteristieken.
Componist en maker Bouke Groen heeft voor Explore the North een unieke muzikale compositie gemaakt binnen de ruimtes van het Stadhuis aan het Hofplein. Hiervoor bracht hij de klank-karakteristieken van het Stadhuis in kaart, met behulp van technologie en berekeningen.
De compositie, geschreven door Bouke Groen en Renske de Boer wordt a capella gezongen door het NHL Stendenkoor in de verschillende ruimtes, terwijl je daar als publiek omheen staat. Zo is ook het publiek onderdeel van de performance, want ook jij bent van invloed op de klanken in de ruimte. Project Overtone biedt een intieme ervaring die je meeneemt door het Stadhuis om te ontdekken dat je nooit meer op dezelfde wijze naar een gebouw of ruimte kijkt. Of luistert.

vr 19 nov 19:15 - 21:15 uur | za 20 nov 17:00 - 21:30 uur
zo 21 nov 15:00 - 21:00 uur
Stadhuis


Reserveer hier je ticket voor een tijdslot


Céline Wierda - NEPEN

Een audiovisuele installatie over het alleen-zijn

Genieten van het alleen-zijn, eenzaam maar niet alleen, te weinig alleen zijn, verlangen naar alleen-zijn. Voor de audiovisuele installatie NEPEN ging Céline Wierda met mensen uit onze stad in gesprek over het alleen-zijn. Voor Céline zelf zorgt het voor een ietwat oncomfortabele staat, maar kan ze er tegelijkertijd ook enorm naar hunkeren. Wat betekent het alleen-zijn eigenlijk voor een ander en waarom heeft het niks te maken met eenzaamheid, zoals velen impliceren?

NEPEN ervaar jij alleen, in een ruimte. Met beeld en audio als metgezel van 12-21 november in De Westerkerk te Leeuwarden.

Een installatie van Céline Wierda met muziek van Onna Limb en beeld door Jurjen Jellema.

vr 12, za 13, zo 14 nov 12:00 - 22:00 uur | wo 16 & do 17 nov 19:00 - 22:00 uur | Tickets € 5
vr 19 nov 17:00 - 22:00 uur | za 20 & zo 21 nov 13:00 - 20:00 | Tickets gratis met geldig festivalbandje
De Westerkerk


Reserveer hier je ticket voor een tijdslot