Ben jij erbij? Reserveer dan je gratis ticket hier!

Jonge Schrijvers Eindpresentatie
Zo 25 februari 2024 | 16:00– 17:00 uur (inloop 15:30 uur)
De Westerkerk Leeuwarden
Toegang: Gratis met ticket

Jonge Schrijvers nemen je mee in ‘De Grote Ontsnapping’

De Jonge Schrijvers van Explore the North en Meeuw jonge theatermakers dragen op zondag 25 februari voor uit hun fonkelnieuwe werk. Deze nieuwe lichting schrijvers in spe neemt je mee in het thema ‘De Grote Ontsnapping’! De afgelopen tijd werkten ze aan teksten in al hun gedaantes: van poëzie tot monoloog naar prozagedichten. 

De Jonge Schrijvers leren steeds beter met taal spelen, als een instrument dat ze almaar beter beheersen. In de lessen poëzie wordt naar hartelust vorm onderzocht. Ze schrijven gedichten aan de hand van wikipedia-artikelen en nieuwsberichten, onderzoeken hun fascinaties en belevingswereld. Het is een feest om getuige te zijn van Jonge Schrijvers, die zich als uitstekende dichters beginnen te ontplooien. 

Jonge Schrijvers is de schrijfopleiding voor jongeren (14-18 jr) van MEEUW jonge theatermakers en Explore the North. De jongeren leren de eerste algemene vaardigheden van het schrijversvak en maken kennis met verschillende genres zoals toneel, proza en poëzie o.l.v. docenten Yentl van Stokkum en Caro Goldenbelt.