De Harde Marge

"Een hypnotiserende voorstelling waarin de kunstenaars ieder op hun eigen manier op zoek zijn naar de bron van het bestaan."

- SLAG Groningen

De Harde Marge

icon-pointerNeushoorn | Arena icon-timezaterdag 25 nov. 18:15 uur

De Harde Marge
Samenwerking tussen zes eigenaardige artiesten

De Friese dichter Tsead Bruinja maakt samen met twee muzikanten en drie dichters een interdisciplinaire, deels geïmproviseerde en meertalige voorstelling in het Zeeuws-Vlaams, Fries en Nederlands. Zo zingt Broeder Dieleman in het Zeeuws-Vlaams, waarbij hij zichzelf begeleidt op zijn banjo met strijkstok. De Vlaamse dichteres Lies van Gasse zal tijdens de voorstelling live tekenen en stukken voorlezen. Daarnaast dragen aankomende Vlaamse Dichter des Vaderlands Els Moors, de Nederlandse dichter Frank Keizer en Tsead Bruinja stukken voor. Muzikant Jan Klug vult de stukken aan met variërende soundscapes en solo's die hij speelt op zijn theremin (een bijzonder elektronisch instrument), verschillende blaasinstrumenten en loop- en effectpedaaltjes.

De zes artiesten staan bekend om de manier waarop ze hedendaagse thema’s behandelen vanuit een persoonlijk perspectief. Op Dichters in de Prinsentuin in Groningen was een preview van de voorstelling te zien die op Explore the North voor het eerst in zijn geheel gespeeld wordt.

Tsead over het dwalen door de (binnen)stad:

"Bij dwalen door binnensteden, denk ik vooral aan het zoeken naar muziekzaken en het scoren van eerste versies van cd’s. Ik ga niet vaak op zoek naar toeristische trekpleisters, behalve enkele musea, liever slenter ik wat door een centrum om de algehele sfeer te proeven en toevallig tegen iets aan te lopen."

Gedichten en concerten zijn je gids

Gedichten en concerten zijn je gids

etn-logo

22 - 24 november 2018