Posterproject in Leeuwarden
Biografie van een Vlieg is een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid. Het is geschreven voor alle leeftijden en is via een wandel- of fietsroute gratis te lezen. Met deze nieuwe en bijzondere vorm van publiceren vormt de stad het decor voor een verhaal en worden alle inwoners lezers. Explore the North heeft 26 plekken, 25 hoofdstukken en een omslag, gereserveerd in Leeuwarden voor het verhaal. De bladzijden zijn van 17 t/m 24 november te lezen op grote posters in etalages en op andere posterplekken in en rond de binnenstad. De hoofdstukken zijn los te lezen, maar het is ook mogelijk alle hoofdstukken achter elkaar te lezen en een route te volgen. De routekaart is vanaf 11 november te downloaden. Wintertuin2020 in Nijmegen, de initiatiefnemer van het project, presenteert het verhaal daar van 5 t/m 29 november.

Jaap Robben
Jaap Robben (1984) is schrijver, dichter en theatermaker. Jaap schrijft niet speciaal voor een leeftijd, maar juist voor iedereen in het bijzonder. Je kunt Jaap kennen van zijn bekroonde kinderboeken (Suzie Ruzie, Plasman), als voormalig stadsdichter van Nijmegen, maar ook van zijn succesvolle romans Birk en Zomervacht. Van DWDD Boek van de Maand tot de Nederlandse Boekhandelprijs en van boekverfilmingen tot vele vertalingen: Jaap heeft het allemaal op zijn naam staan.

Audio-wandeling en podcast
Jaap Robben heeft elk hoofdstuk ingesproken als audiobestand. Zo is het verhaal ook te luisteren als audioboek en kunnen bezoekers bij elke poster het bijbehorende audio-bestand op hun telefoon afspelen. De bestanden zijn te vinden op de website van Wintertuin2020. Daarnaast is vanaf begin december de podcast Het grote gesprek te beluisteren via de websites van Explore the North en Wintertuin, waarin Jaap in anderhalf uur de diepte ingaat.

Explore the North zit niet stil
Naast Biografie van een Vlieg werkt Explore the North aan andere mooie projecten, zoals Pidgin X, Jonge Schrijvers en Poetry Circle 058. Daarnaast draait het Explore the North-productiehuis gewoon door en worden er op dit moment diverse nieuwe interdisciplinaire, vaak meertalige projecten ontwikkeld op verschillende locaties.  2021 wordt dan ook - uiteraard onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond het virus - een bomvol jaar vol talentontwikkeling, producties, presentaties en expedities. Met in november 2021 hopelijk gewoon weer een groot stadsfestival in het prachtige Leeuwarden. 

Het festivalweekend van Explore the North 2021 vindt plaats van 19 tot en met 21 november.