Spoken word is landelijk erg populair en dat is helemaal begrijpelijk: de performances van deze kunstvorm zijn persoonlijk en meeslepend. Een genre op zich dus, dat ook in Friesland steeds meer voet aan de grond krijgt. Je kunt het vanaf nu samen met ons beleven. Kom kijken, luisteren en misschien zelfs meedoen als je wilt. Want iedere podiumavond van Hoge Woorden wordt afgesloten met een open mic, waarbij je zelf werk voor kunt dragen. Er zijn dit jaar vier edities van Hoge Woorden: op 14 april, 7 juli, 15 september en tijdens ons festival in november!


Eerste editie

De eerste editie van Hoge Woorden vindt plaats op vrijdag 14 april in De Westerkerk in Leeuwarden. Met de woordkunstenaars Manu van Kersbergen, Elten Kiene, Amara van der Elst, Jan-Willem Poelma en Mees van Rijswijk.

Manu van Kersbergen heb je misschien al gezien op ons festival. Zijn wervelende optreden staat je mogelijk nog goed bij. Elten Kiene is workshopdocent en mede-oprichter van het platform Woorden Worden Zinnen, dat podiumavonden voor woordkunst organiseert in de Randstad. Hij heeft op bijna ieder denkbaar podium opgetreden. Amara van der Elst is bekend geworden door haar inspirerende spoken word-optreden tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in 2021.
Jan-Willem Poelma (Poelier) maakt associatieve spoken word vol spitsvondigheden en humor. En Mees van Rijswijk zag je ook tijdens ons festival mogelijk al: als onderdeel van KRT en tijdens de expedities waar hij mensen stil kreeg met zijn persoonlijke en kwetsbare teksten.

De eerste editie van Hoge Woorden vindt plaats op vrijdag 14 april om 20.00 uur in De Westerkerk. Voor € 7,50 ben je erbij.


Meer informatie & tickets vind je hier.