We willen onze bezoekers en artiesten een Explore-waardig programma kunnen bieden, divers en kwalitatief hoogstaand en met het echte Explore the North-gevoel waarin we elkaar in een intieme setting ontmoeten. Die puzzel kunnen we op deze korte termijn echt niet meer leggen, een groot deel van het programma en een aantal locaties valt door de beperkingen weg. Daarnaast ligt het in de lijn der verwachtingen dat de besmettingen komende week nog gaan stijgen, waardoor het zowel voor bezoekers als artiesten en organisatie waarschijnlijk niet meer goed gaat voelen om elkaar te ontmoeten. Wij kunnen niet anders dan te stoppen met de organisatie van deze editie. 

En dat doet echt enorm pijn… Voor ons als organisatie, voor vrijwilligers, artiesten, partners, leveranciers en natuurlijk ook voor jullie, als publiek. Met zijn allen hebben we naar dit weekend toegeleefd, vluchten waren geboekt, vele producties zouden het eerste levenslicht zien… alles staat weer stil.  Wij leven enorm mee met onze festivalcollega’s, (horeca)-ondernemers uit onze stad en anderen die hun harde werk en investeringen als sneeuw voor de zon zien verdwijnen.

Wij gaan dit nu verwerken, maar komen volgend jaar zeker terug met mooie plannen!


Zorg goed voor jezelf en elkaar. Hopelijk tot snel,Team Explore the North 

P.s. Heb je tickets gekocht? We sturen je deze week nog een e-mail hierover. Natuurlijk ontvang je je aankoopbedrag van ons terug.