DORP 2020

Nederland heeft een missie: in 2050 volledig onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en schaarse primaire grondstoffen. Het creëren van een circulaire economie waarin we geen enkele reststroom meer overhouden. DORP is een levend laboratorium waarin live wordt gewerkt aan een betere toekomst. DORP begon zes jaar geleden als initiatief binnen Welcome to the Village en verhuist in de week van 16 tot 22 november naar Explore the North. Dit jaar brengt het zevendaagse innovatiedorp mensen met verschillende achtergronden bij elkaar om na te denken over een mooiere en duurzamere wereld. In november gaan de dorpelingen het avontuur aan naar een circulaire economie in 2050. Een week waarin ideeën niet alleen worden bedacht, maar ook meteen worden ontwikkeld en getest op het festival. Wil je ook een bijdrage leveren aan een duurzame wereld? Dan kun je je aansluiten bij DORP via https://wttv.nl/dorp.

Explore the North 2020 in nieuwe vorm

Ondertussen werkt het team van Explore the North door aan de achtste editie van het festival. We laten je in november kennismaken met een spannende, nieuwe en toch herkenbare vorm van ons festival, binnen de anderhalvemeter-samenleving. Tijdens het festivalweekend wandel je door de Leeuwarder binnenstad en word je op onontdekte locaties verrast door verhalen en muziek, beeldende kunst, theater en nog veel meer. Verwacht een expeditie binnen het programma, waarbij alle dan geldende maatregelen vanuit de overheid in acht kunnen worden genomen.

Tijdens de Explore the North festivalperiode in november presenteren we buiten het festivalweekend om niet alleen DORP, maar ook vele andere projecten in samenwerking met partners. Het festivalthema, de nieuwe vorm en de eerste namen maken we deze zomer bekend.

Kaartverkoop 

De kaartverkoop voor Explore the North gaat later in het jaar van start. Heb je al een Vroege Vogel kaartje hebben aangeschaft? Dan kun je jouw ticket gewoon blijven gebruiken voor de achtste editie van het festivalweekend. Meer informatie wordt binnenkort bekend gemaakt.