JÓRMA. Foto: Ruby Cruden

Het is moeilijk voor relatief onbekende noordelijke makers om hun werk te kunnen vertonen en dat maakt STORMRAM deze keer in samenwerking met Explore the North mogelijk. Het nieuwe werk dat deze keer wordt vertoond is de work-in-progress THEY/THEM van JÓRMA en de volledige Peer Gynt gespeeld door David Westera van Antiklimax. De avond wordt afgesloten met een nagesprek waarin je met de makers in gesprek kunt gaan over hun werk.


THEY/THEM (work in progress) - JÓRMA

JÓRMA (het artpop alterego van Jonathan Bonny) omschrijft zichzelf als een 'music & context maker' omdat die gelooft dat de context waarin diens muziek wordt gepresenteerd cruciaal is voor de beoogde connectie met het publiek. Door ‘safe spaces’ te creëren waarin de muziek kan worden beleefd, worden luisteraars aangemoedigd om zich hierbij kwetsbaar op te stellen. Daarin combineert JÓRMA een gevoelige singer-songwriter esthetiek met elektronische dansmuziek.

JÓRMA werkt dit jaar aan diens eerste avondvullende live ervaring: THEY/THEM. Deze ‘work-in-progress’ presentatie voor STORMRAM is een van de vele stappen in het onderzoek naar een tastbare verbinding tussen performers en publiek. Voor deze 25 minuten durende set neemt JÓRMA twee muzikanten mee.

Antiklimax. Foto: Niels Knelis


Peer Gynt - Antiklimax

David Westera en Koen van Seuren van Antiklimax herschreven het monumentale stuk Peer Gynt van Henrik Ibsen, een bekend werk over de avonturen van de eenzame Noorse leugenaar Peer Gynt. Westera en van Seuren bewerken het oorspronkelijke werk, dat meer dan zestig personages telt, naar een monoloog voor één eenzame leugenaar. Een twintiger, worstelend met de waarheid, op zoek naar zijn titelrol op het wereldtoneel. Een energieke, persoonlijke en humoristische zoektocht naar het ware zelf. Wie ben je echt, als je liegt?

Deze monoloog-voorstelling is een krachttoer vol leugens en grootheidswaan – maar wie gaat er schuil achter die stortvloed aan verzinsels? Leugens vertellen ons immers niets over de waarheid, maar alles over de leugenaar zelf.

Deze STORMRAM-avond is onderdeel van Explore the North | The Sessions.

STORMRAM staat op vrijdagavond 18 november om 20:30 uur in De Westerkerk.
Bestel hier je tickets (€12,50).