Algemeen

Wat is het Explore the North – The Summer Sessions festival?
Explore the North - The Summer Sessions is een bijzonder zomerfestival – met een programma vol showcases, nieuwe voorstellingen en premières op het gebied van muziek, theater, literatuur en meer – lopend van juni tot en met september. Samen met jullie vieren we met dit festival een zomer waarin we weer voorzichtig mogen samenkomen; een zomer vol cultuur met nieuwe ontmoetingen, hernieuwde kennismakingen en prikkelende ontdekkingen.

Hoe koop ik kaartjes voor The Summer Sessions?
The Summer Sessions is een bijzonder zomerfestival, waarbij we een programma presenteren voor een langere periode: van juni tot en met september. Het festival vindt plaats in een periode waarin we voorzichtig weer wat vaker mogen samenkomen, maar wel met minder mensen dan normaal. Daarom koop je als bezoeker kaartjes per voorstelling en is er geen overall festivalticket dat je toegang geeft tot alle voorstellingen. Natuurlijk kun je wel meteen voor meerdere voorstellingen tickets bestellen, zodat je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn bij je favoriete voorstellingen. Je vindt de kaartjes in onze ticketshop.

Ontvang ik ook een polsbandje?
Omdat ons The Summer Sessions-festival verdeeld is over meerdere maanden, ontvang je geen polsbandje. Je koopt je kaarten per voorstelling en daarvoor krijg je een ticket toegestuurd dat je nodig hebt voor de toegang tot de voorstelling.

Waar vindt Explore the North – The Summer Sessions plaats?
Het programma van The Summer Sessions vindt plaats in Leeuwarden, voornamelijk in De Westerkerk. Voor een enkele voorstelling maken we een uitstapje naar De Harmonie, Neushoorn of Zalen Schaaf. Op je ticket staat vermeld waar je moet zijn.

Hoe lang van tevoren moet ik aanwezig zijn?
We vragen je op tijd te komen om te zorgen dat er genoeg tijd is om iedereen veilig de zaal in te krijgen. Als je te laat komt, kan het zijn dat je geen toegang meer hebt tot de voorstelling. Maar zorg er ook voor dat je niet veel te vroeg bent. De deuren van de zaal openen 30 minuten voorafgaand aan het optreden, zorg ervoor dat je in ieder geval 5 minuten van te voren aanwezig bent.

Ik heb nog vragen, hoe kan ik jullie bereiken?
Als je vragen hebt kun je ons een e-mail sturen, wij antwoorden je zo snel mogelijk: info@explore-the-north.nl. Je kunt ons natuurlijk ook altijd voor en na de voorstelling aanspreken.

Welke extra (corona)maatregelen nemen jullie?
Je leest er alles over onder het kopje 'Coronamaatregelen' hieronder.

Coronamaatregelen

Jouw gezondheid en die van onze medewerkers vinden we het allerbelangrijkste. Daarom hebben we een aantal maatregelen genomen, deze kun je hieronder lezen. Hierbij volgen we de regels en adviezen van het RIVM en zodra dat nodig is, zullen we de maatregelen dan ook updaten.

Het is tot 25 september niet nodig je te laten testen bij een bezoek aan een van onze voorstellingen  (tenzij je natuurlijk gezondheidsklachten hebt)

● Bij ontvangst bij je voorstelling vindt er een controlegesprekje met je plaats.

● Als je verkoudheids- en/of griepklachten hebt, vragen we je vriendelijk de reservering af te zeggen of er iemand anders blij mee te maken.

● Je wordt vriendelijk verzocht je handen te ontsmetten bij binnenkomst. Tussendoor kan iedereen zijn handen wassen op de toiletten of ontsmetten met de handgels of handalcohol. Op centrale plekken staan desinfecterende handalcohol en tissues ten behoeve van onze bezoekers.

● We verkopen minder kaarten per voorstelling dan normaal: zo hebben we voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden tot elkaar. Bezoekers uit hetzelfde huishouden hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren tot elkaar.

● De beschikbare stoelen zijn gemarkeerd of er zijn aparte tafeltjes en stoelen geplaatst, afhankelijk van wat passend is bij het soort programma.

● Wij hanteren looproutes zodat er voldoende afstand bewaard kan worden. Om de publieksstroom met behoud van 1,5 meter afstand te kunnen verwerken wordt gebruik gemaakt van gemarkeerde vaste routes.

Verder hebben we de volgende voorzorgsmaatregelen getroffen om ons publiek een zo veilig mogelijke theaterervaring te kunnen bieden:​

● Locaties worden vaker en grondiger schoongemaakt dan normaal.

● Wij zorgen dat alle ruimtes goed geventileerd worden, zowel voor als na het ontvangen van bezoekers.

Om de veiligheid van al onze bezoekers en medewerkers te waarborgen, vragen we je vriendelijk om bovenstaande regels aan te houden. Wanneer je deze regels en aanwijzingen van onze medewerkers niet opvolgt kunnen we je vragen het pand te verlaten.

Vanaf 25 september is voor iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs verplicht om toegang te krijgen tot onze programma-onderdelen. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Met vaste zitplaatsen is er geen maximale capaciteit. Zonder vaste zitplaats geldt 75% van de maximale capaciteit.

Tickets

Wanneer start de kaartverkoop?
De kaartverkoop is gestart op 14 mei 2021.

Welke tickets zijn er?
Je kunt je tickets per voorstelling kopen, in onze ticketshop vind je een overzicht van de tickets en de prijs van de voorstellingen. Daarnaast hebben we in beperkte mate speciale surprise tickets te koop. Hieronder lees je er meer over.

Wat zijn de surprise tickets en naar welke voorstellingen ga ik dan?
Laat je je graag verrassen of vind je het gewoon moeilijk kiezen? Koop dan een surprise ticket voor The Summer Sessions! Voor € 39,50 krijg je van ons kaartjes voor 4 verschillende voorstellingen, die we zorgvuldig voor je gecombineerd hebben uit het aanbod van ons festival, verdeeld over de verschillende festivalmaanden. Welke voorstellingen je gaat bekijken is dus een complete verrassing, je hoort dit binnen een week na aankoop van je ticket, maar we kunnen je garanderen dat het een gevarieerd feestje wordt én dat je korting krijgt ten opzichte van de aankoop van losse tickets.

Wil je met meerdere vrienden of familieleden surprise tickets kopen? Zorg dan dat je ze in één keer bestelt, dan weet je zeker dat je ook dezelfde voorstellingen toegewezen krijgt. Surprise tickets kunnen niet geruild of teruggebracht worden. Mocht er een voorstelling uitvallen door corona, dan zorgen we voor een vervangende voorstelling.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet meer kan?
Dit kan helaas niet. 

Moet ik thuisblijven bij klachten?
Ja, we vragen je om thuis te blijven bij klachten zoals koorts,  en/of benauwdheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten en natuurlijk bij een positieve coronatest. Je kunt je afmelden bij info@explore-the-north.nl. Maar je kunt natuurlijk ook familie of vrienden blij maken met je ticket. 

Krijg ik mijn geld terug als een voorstelling niet doorgaat i.v.m. corona?
Zoals je leest, doen we er alles aan om een veilig festival te organiseren. Mocht een voorstelling desondanks door corona niet doorgaan, dan verplaatsen we deze naar een andere datum of we geven je je geld van het ticket terug.

Mijn kaartje is kwijtgeraakt, wat moet ik doen?
We werken dit jaar alleen met e-tickets, die raken gelukkig minder snel kwijt. Ben je hem toch verloren, stuur dan een e-mail naar info@explore-the-north.nl.

Ik heb geen ticket ontvangen, wat moet ik doen?
Heb je na 24 uur nog niets ontvangen? Check dan je spambox, controleer of de betaling is gelukt en of je het juiste e-mailadres hebt ingevuld. Klopt dat allemaal en heb je nog steeds niks ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@explore-the-north.nl.

Kan ik mijn ticket omruilen?
Nee, het is niet mogelijk je ticket om te ruilen.

Moet ik mijn ticket printen?
Nee, je ontvangt je ticket per mail. Als je wilt scannen we je ticket aan de deur op je telefoon. Print je hem liever uit? Dat kan natuurlijk ook.

Ik heb een andere vraag over de kaartverkoop, met wie moet ik contact opnemen?
In dat geval kun je een mailtje sturen naar info@explore-the-north.nl.

Tijdens het festival

Mag ik zelf een plekje kiezen in de zaal?
Sommige voorstellingen zullen geplaceerd zijn en voor andere voorstellingen zul je zelf je keuze kunnen maken. Dat is afhankelijk van de voorstelling, de locatie waar de voorstelling speelt en de op het moment van de voorstelling geldende regelgeving van het RIVM. Het kan dus zijn dat er iemand met je meeloopt om je een plek aan te wijzen. Volg daarin onze aanwijzingen op zodat we kunnen zorgen voor voldoende afstand onderling.

Mag ik eerder de zaal uit?
Nee, tenzij het echt nodig is.

Mag ik nog bij de voorstelling naar binnen als ik te laat ben?
Nee, dat kan dit jaar echt niet, dus kom dus s.v.p. op tijd. 

Mag ik naar de wc tijdens een optreden?
Nee, dus ga altijd vooraf naar de wc. Heb je een zwakke blaas? Of iets anders waardoor je soms noodgedwongen naar het toilet moet? Geef dit dan aan bij onze medewerker ter plekke, zodat we je een plekje bij een gangpad kunnen geven.

Vanaf wanneer mag ik naar binnen?
We vragen je op tijd te komen om te zorgen dat er genoeg tijd is om iedereen veilig de zaal in te krijgen, maar niet te vroeg. De deuren van de zaal openen 30 minuten voorafgaand aan het optreden. Zorg ervoor dat je minimaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent.