Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono
Jonge dichteres plaatst gebeurtenissen in een groter geheel

Simone Atangana Bekono (1991) schrijft proza en poëzie en werkt op het moment bij het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds aan korte verhalen en essays. In haar werk onderzoekt ze het effect van sociale en maatschappelijke stempels rondom ras, gender en geslacht op de belevingswereld van individuen. Dit doet ze door gebeurtenissen uit haar leven in een groter geheel te zetten. Ze verbindt beelden met gedachten en personages. Dit maakt haar poëzie levend: alsof je de verhalen die ze vertelt vast kunt pakken en mee kunt nemen naar huis.

In november 2017 verschijnt haar afstudeerwerk in herdruk bij literair productiehuis Wintertuin, waar ze op dit moment een talentontwikkelingstraject volgt. Momenteel werkt ze ook aan proza dat komend jaar in romanvorm bij Lebowksi zal verschijnen.

Dit optreden is onderdeel van Het Poëziekanon. In deze mallemolen van de literatuur vuren verschillende dichters gedurfde gedichten op je af. We weten nu al: na dit schot woordhagel krijgt de uitdrukking 'het hart op de tong hebben' een andere betekenis.

Warm jezelf

Warm jezelf
aan de optredens in een unieke setting

etn-logo

24 & 25 nov. 2017 Leeuwarden