Kaarten Praktische info Vrijwilligers Programma Nieuws Expedities Blokkenschema Speciale projecten

Praktische info

Over Explore the North

Explore the North festival is terug op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 november 2019!

Wandel door de Leeuwarder binnenstad en laat je verrassen door verhalen en muziek, beeldende kunst, theater en nog veel meer. Lokale helden delen het podium met internationale toppers en jong talent speelt samen met oude bekenden: van klassieke virtuozen tot elektronische avonturiers.

We brengen je langs vele onontdekte paden tijdens verschillende expedities en laten je kennismaken met nieuw werk en (co)producties dat we samen met vrienden uit binnen- en buitenland presenteren. Met verhalen die het alledaagse bijzonder maken en een onontdekt vuur in je aanwakkeren. En met muzikale optredens van de meest intieme, fluisterzachte soort tot wervelende feestjes.

Op voorgaande edities zagen bezoekers naast veel Explore-projecten onder andere Mark Kozelek van Sun Kil Moon, Akwasi, Chassol, Julia Holter, Amen Dunes en Lubomyr Melnyk.

Explore the North 2019

Tijdens Explore the North in 2019 treed je het Grote Onbekende – de toekomst, de ander – tegemoet met hoop en positiviteit. Je wordt meegenomen door artiesten die de barricaden niet schuwen en hun plek op deze wereld durven in te nemen. Ze hebben idealen die ze durven nastreven. Ze fantaseren over nieuwe werelden. Eentje die wat vriendelijker is misschien, of mooier, of gezonder. Of gewoon anders – use your illusion! Ze zien hoe dan ook een toekomst waar zij (en jij!) invloed op hebben. En daar kun jij een graantje van meepikken. Of aan bijdragen, dat is natuurlijk helemáál top. Tot in november!

De stadskas (festivalhart op het Oldehoofsterkerkhof)

Explore the North bouwt ook dit jaar een Stadskas op het Oldehoofsterkerkhof! Het (gratis) programma van 8 t/m 24 nov is hier te vinden. Let op: in De Stadskas kun je alleen met pin betalen.

Blokkenschema's Festival Explore the North

Bekijk het programma in een oogopslag in de blokkenschema's:
vrijdag 22 november
zaterdag 23 november
zondag 24 november

Festivallocaties, openingstijden en programma

Explore the North 2019 vindt plaats van vrijdag 22 t/m zondag 24 november op verschillende locaties in de prachtige binnenstad van Leeuwarden. Bekijk hier de locatievideo.

Bekijk het online programma boekje of download het programmaboekje. (Of kom er eentje halen in De Stadskas). De plattegrond vind je in het programmaboekje op pagina 59, maar hij is ook los te downloaden.

Expedities

Als deelnemer aan een Explore-expeditie zie je de binnenstad van Leeuwarden met geheel andere ogen. Meld je hier aan!

Polsbandjes

Om toegang te krijgen tot alle festivallocaties tijdens Explore the North, wissel je je ticket om voor een polsbandje. Je polsbandje kun je ophalen bij de Stadskas, ons festivalhart op het Oldehoofsterkerkhof.

Overnachten

Die laatste trein hoef je niet te halen, want we hebben een prachtige aanbieding voor je: tijdens het festivalweekend kun je voor een speciale kortingsprijs van slechts € 10,- per nacht overnachten in de slaapzaal van het Alibi Hostel, wanneer je via ons een ticket koopt inclusief overnachting. Je voegt het overnachtingsticket toe in de webshop, nadat je jouw kaartje hebt gekozen. De overnachtingstickets zijn te vinden bij aanvullende artikelen.

Zin in wat meer luxe? Je kunt ook voor een gereduceerd tarief overnachten in het WestCord WTC Hotel Leeuwarden. Boek je hotelkamer hier.

Rolstoeltoegankelijkheid

Alle Explore-locaties behalve De Eestroom zijn toegankelijk voor rolstoelen. We doen ons best de Waalse Kerk en De Westerkerk zo toegankelijk mogelijk te maken, maar je helpt ons enorm als je via [email protected] van tevoren aangeeft dat je komt. Dankjewel!

Eten en drinken

In onze Stadskas kun je elke dag terecht voor een Stadskaslunch van 12:00-14:00 uur en een heerlijke Stadskashap tussen 18:00 en 19:30 uur. Op openingstijden ben je daarnaast natuurlijk altijd welkom  voor koffie of thee met taart of een ander drankje. Op veel van de andere Explorelocaties is het mogelijk om iets te drinken te kopen. Neem wel cash geld mee, pinnen is niet overal mogelijk.

Let op

De intieme locaties van Explore the North hebben beperkt ruimte. Wees dus op tijd, want voor iedere locatie geldt vol = vol

Explore TimeSquare

Je vindt het festivalprogramma ook in de TimeSquare-app.
1 Download de TimeSquare-app.
2 Open de app en zoek op Explore the North
3 Klik Explore the North aan en voeg ons toe aan je favorieten
4 Explore!