THREE DYED-IN-THE-WOOL NERDS READ OUT STORIES WRITTEN ABOUT THEM

According to trusty friend Wikipedia in its Dutch guise, a nerd is ‘a term used for people whose interests regarding science, books, games, comics, movies, collector's items, music and so on are different from the mainstream’. Being named one is a badge of honour of sorts for anyone who manages to create their own world purely using their fantasy. For Nerdproza (Nerd Prose) authors Daan Doesborgh, Zen Roorda and XX headed off the beaten track and spoke with three fanatical gamers about their passion. Of course this produced marvellous stories, which the gamers will be coming to tell themselves, in analogue fashion and face-to-face with a flesh-and-blood audience.
Nerdproza is an Explore the North production.

Speeltijden

During Explore the North, Nerdproza will be presented twiceat saturday, the 23rd of November at Obe: at 18:30h and 21:30h.

Nerdproza is an Explore the North production.

Over de schrijvers

Daan Doesborgh (Steyl, 1988) is schrijver, dichter en podcastmaker. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam, en momenteel werkt hij aan een roman die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot. Sinds 2017 maakt hij de Poëziepodcast, samen met de SLAA en Vrij Nederland, waarin hij maandelijks dichters interviewt aan de hand van twee gedichten. Daarnaast werkt hij aan een vertaling van Ted Hughes' bundel Crow.

Zen Roorda is een mens die nochtans 30 jaar op deze aardbol rondbeweegt. Als kind speelde hij graag detective en was de meester in het oplossen van niet-bestaande misdaden. Hij verloor zichzelf hier zo in dat hij een carrière op dat gebied najoeg. Echter ontbrak het hem aan de vaardigheden en belandde hij in het theater. Zijn blauwe maandag hobby's bestaan uit origami (dan wel alleen de vogel) en samen met z'n vader door Europa fietsen. Sinds 2013 maakt hij onderdeel uit van het theatercollectief Illustere Figuren waarvoor hij schrijft, speelt en regisseert. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan de Tekstsmederij en geef hij tekstlessen bij Vrijdag (op een maandag gek genoeg).

Syds Wiersma is dichter en filmarchivaris. Na zijn debuutbundel Alles wat ik net betinke woe (1992) bleef het lange tijd stil. Hij studeerde theologie en promoveerde in 2015 op middeleeuwse polemieken tussen christenen, joden en moslims in Zuidwest-Europa. Inmiddels is hij zijn verloren dichtersjaren aan het inhalen. Hij publiceerde de laatste jaren drie dichtbundels: Raffelwjok (2016), het tweetalige Twintig liefdes een Saudade /Tweintich leafdes in Saudade (2017) en Lân sûnder ljurk (2019). Hij vertaalt poëzie uit diverse talen en is een van de oprichters van het Friese dichterscollectief RIXT. Op dit moment werkt hij aan een dichtbundel over Ierland.